Ai musafiri la masă? Impresionează-i cu un file de porc la grătar, cu sos de cireșe

sos de cirese

Rețeta perfectă pentru o cină aromată – file de porc cu sos de cireșe

Rețetele ideale pentru mămici sunt gata în mai puțin de jumătate de oră. Așa că ne-am gândit să-ți arătăm această rețetă de file de porc la grătar, cu sos de cireșe, pe care o poți prepara în aproximativ 25 de minute. Porționarea fileului de porc în medalioane te poate ajuta să termini de pregătit mai repede cina, deoarece carnea se va găti mai repede la grătar astfel. Iar pentru că sosul de cireșe îți va desfăta simțurile, este de ajuns să asezonezi friptura de porc doar cu sare și piper.

Acest sos de cireșe perfect pentru sezonul estival este foarte ușor de preparat – trebuie doar să adaugi ingredientele pentru el într-o tigaie și să le lași să se gătească pentru aproximativ 15 minute. Iar ca garnitură, poți alege un piure de cartofi sau chiar și de spanac. Orezul este și el pe lista posibilităților. În principiu, ce știi că ar mânca pofticioșii familiei pe nerăsuflate.

INGREDIENTE

2 fileuri de porc, fără os
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
2 căni de cireșe
2 linguri de oțet balsamic
1/2 cană de vin roșu de gătit (non-alcoolic)
1/4 cană de zahăr

PREPARARE

1. Cireșele se spală bine sub un jet de apă rece, li se scot codițele și sâmburii și se lasă puțin să se scurgă apa.

2. Mușchiul file de porc se taie în porții individuale. Se asezonează ambele părți ale bucăților de carne cu sare și piper negru. Se încălzește grătarul la căldură medie spre ridicată.

3. Într-o tigaie mică, se adaugă cireșele fără sâmburi, oțetul, vinul și zahărul, la căldură medie spre ridicată. Se aduce compoziția la punctul de fierbere, se amestecă și se reduce focul. Se lasă să fiarbă pentru aproximativ 15 minute, amestecând ocazional cu ajutorul unei linguri de lemn. Se lasă deoparte să se răcească puțin.

4. Se adaugă bucățile de file pe grătarul încins. Se lasă să se gătească pentru aproximativ 4-5 minute, după care se întorc și se lasă să se gătească și pe cealaltă parte pentru încă 4-5 minute sau până când ajunge carnea la textura dorită de tine.

5. Se închide focul, se scoate friptura de porc pe o farfurie și se lasă să se răcească pentru 3-4 minute. Pentru a servi, se toarnă cu lingura sos de cireșe pe porc.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()