Idei de cină perfecte atât pentru vegetarieni, cât și pentru carnivori

vegetarieni și carnivori

Cina devine un moment mult mai relaxant atunci când poți împăca gusturile tuturor. Așa că ne-am gândit să-ți prezentăm câteva idei de rețete perfecte pentru cină, pentru vegetarieni și carnivori.

Aceste mese flexibile pentru vegetarieni și carnivori vin în ajutorul mămicilor aflate în pană de timp, fiind ușor de preparat și putând fi făcute în același timp, în principiu. Iată ce preparate poți găti astfel încât să-i mulțumești pe vegetarieni și carnivori în același timp!

Salată curcubeu cu couscous

INGREDIENTE

1 dovlecel mediu, tăiat pe jumătate și apoi în semi lune (1/4 cană)
1/2 ceapă roșie tocată julienne
1 cană de boabe de porumb
1/4 cană cu ulei de măsline
3/4 linguriță de sare
3 linguri de zeamă proaspătă de lămâie
1 lingură de miere
1 linguriță de cimbru proaspăt tocat
piper negru proaspăt măcinat
3 căni cu spanac
2 căni de cușcuș gătit
420 grame de năut gătit
1 cană de roșii cherry, înjumătățite
1 cană cu brânză feta mărunțită
2 căni cu piept de pui gătit, tocat mărunt (opțional, doar pentru carnivori)

PREPARARE

1. Se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius și se combină dovlecelul, porumbul, 1 lingură de ulei de măsline și 1/4 linguriță de sare într-o tavă de copt mare. Se lasă la cuptor pentru 10 minute sau până când se frăgezesc ingredientele.

2. Între timp, pentru a prepara sosul, se amestecă împreună cele 3 linguri de ulei de măsline, zeama de lămâie, mierea, cimbrul, 1/2 linguriță de sare și piper după gust.

3. Într-un castron mare, se combină spanacul, cușcușul, năutul, roșiile, ceapa și sosul. Se amestecă bine, pentru a se combina. Se presară feta peste salată, dacă folosești. Se adaugă și ingredientele făcute la cuptor.

4. Se separă salata pe care vrei să o păstrezi pentru vegetarienii familiei, după care se adaugă puiul făcut la grătar mărunțit, pentru restul. Se servește caldă sau la temperatura camerei.

Lasagna de vară

INGREDIENTE

2 ardei roșii, portocalii sau galbeni, înjumătățiți și fără semințe
1 dovlecel, tăiat în felii mai groase
2 linguri de ulei de măsline
1/4 linguriță de sare
piper negru proaspăt măcinat
2 cârnați nefierți de curcan (doar pentru carnivori)
1 borcan de 800 mililitri de sos de roșii
2 căni de brânză ricotta
1 cană de parmezan ras
2 ouă, bătute ușor
12 coli de lasagna
2 căni de brânză mozzarella tocată

PREPARARE

1. Se încălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Se încălzește și grătarul la foc mediu. Se periază ardeii și dovleceii cu ulei de măsline și se asezonează cu sare și piper. Se lasă pe grătar, pentru 2-3 minute, pe fiecare parte sau până când se gătesc. Se lasă cârnații pe grătar timp de 15-20 de minute sau până când sunt gătiți. După ce se răcesc, se taie grosier legumele și cârnații.

2. Într-un bol mediu, se combină legumele tăiate și sosul de roșii. Se transferă trei căni într-un alt bol și se lasă deoparte. Se adaugă cârnații la amestecul rămas.

3. Într-un bol mediu, se combină ricotta, 3/4 cană de parmezan, ouăle și se piperează puțin amestecul.

4. Se unge o tavă de copt cu ulei. Se adaugă 2 foi de lasagna, 1/2 cană de amestec de ricotta și 1 cană de amestec de sos vegetarian. Se repetă aceste straturi de două ori. Se presară 1 cană de brânză mozzarella și 2 linguri de parmezan ras. se repetă procedeul într-o a doua tavă de copt, folosind amestecul cu carne.

5. Se acoperă tăvile cu folie. Se lasă la cuptor, pentru 25 de minute. Se descoperă și se mai lasă pentru 25 de minute sau până când se rumenesc cele 2 lasagna. Se lasă să se răcească pentru 10 minute înainte de servire.

Tu cum îi împaci pe vegetarieni și carnivori în familia ta?

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()