Lasagna cu dovleac, spanac și urdă

lasagna cu dovleac totul despre mame

Rețetă pentru o cină italienească ușoară – lasagna cu dovleac, spanac și urdă

Vreți să încercați varianta ușoară a rețetei de lasagna, și anume lasagna cu dovleac, spanac și urdă? Gradul de dificultate al acestui preparat este unul scăzut, fiind gata în aproximativ o oră și 10 minute. Iată cum puteți face această cină sănătoasă pentru toată familia!

Ingrediente pentru lasagna cu dovleac, spanac și urdă:

600 grame de spanac, tulpinile tăiate
1/2 cană de smântână
350 grame de urdă
2 gălbenușuri de ou
150 grame de parmezan, ras fin
250 grame de foi de lasagna
600 grame de dovleac, curățat de semințe, decojit, tăiat în felii de trei milimetri grosime
200 grame de mozzarella, feliată subțire
semințe de in sau de floarea soarelui pentru decor

4 pași pentru a prepara lasagna cu dovleac, spanac și urdă:

1. Se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Spanacul se clătește în apă rece. Se pune spanacul într-o cratiță cu apa rămasă de la spălat, se acoperă și se lasă patru minute la foc mediu. Se întoarce la jumătatea timpului, iar după ce este complet ofilit, se lasă să se răcească pentru 5 minute. Se stoarce bine și se dă deoparte.

2. Într-un bol, se combină smântâna, urda, gălbenușurile de ou și o cană cu parmezan ras. Se asezonează cu sare și piper și se amestecă bine, până când obțineți o compoziție omogenă.

3. Se unge un vas de iena de cinci centimetri adâncime cu ulei sau cu unt. Se acoperă baza cu un strat de foi. Se întinde o treime din crema de brânză, peste care se adaugă jumătate din cantitatea de spanac și jumătate din cea de dovleac. Se repetă straturile, terminând cu un strat de amestec de brânză. Se acoperă cu un alt strat de foi de lasagna. Se presară parmezanul rămas și mozzarella.

4. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 50 de minute sau până când dovleacul este fraged. Se lasă să se răcească pentru cinci minute, după care poate fi tăiată și servită, „stropită” cu semințe de in sau de floarea soarelui.

Citește și:
Paste cu sos ragu
Sufleu de broccoli pentru o cină ușoară
Macaroane cu brânză sărată
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()