Linguine cu somon

Rețetă mediteraneană de linguine cu somon

Acesta este un preparat perfect pentru cei care iubesc peștele și pastele. Rețeta mediteraneană de linguine cu somon este un fel de mâncare foarte revigorant și sănătos. De asemenea, se prepară rapid, gradul de dificultate este foarte scăzut, iar prețul ingredientelor nu este unul exagerat și cu siguranță mai mic decât la restaurant. Aveți nevoie de aproximativ 25 de minute pentru această rețetă, iar pofticioșii din familie vor fi răsfățați cu o cină hrănitoare și sănătoasă.

Ingrediente pentru linguine cu somon:

230 grame linguine nefierte
1 buchet de broccoli desfăcut în buchete și mai mici
2 linguri de unt
2 căței de usturoi tocați mărunți
2 căni de smântână
2 linguri de suc de lămâie
450 grame de somon gătit la cuptor sau pe grill
1/4 linguriță de sare
1/4 linguriță de piper
1/2 cană de parmezan
3 linguri cu busuioc tocat / 1 lingură de busuioc uscat
2 linguri de capere, scurse
2 lingurițe de coajă rasă de lămâie

3 pași pentru a prepara 5 porții de linguine cu somon:

1. Gătiți pastele linguine conform instrucționilor de pe pachet, adăugând și broccoliul spălat și curățat bine înainte, în ultimele 5 minute de fiert.

2. Între timp, într-o tigaie mare, se pune untul la topit. Se adaugă usturoiul curățat și tocat mărunt și se amestecă timp de un minut. Se adaugă și smântâna și sucul de lămâie și se amestecă iar, până când obținem un amestec omogen. Se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic și se fierbe neacoperit timp de 2-3 minute sau până când se îngroașă ușor, amestecând constant.

3. Se adaugă somonul mărunțit, sarea și piper în tigaie. Pastele și broccoliul se scurg de apă și se adaugă în tigaie, de asemenea. Se presară în ploaie parmezanul peste paste, se adaugă și busuiocul tocat mărunt, caperele scurse cu ajutorul unei strecurători și coaja de lămâie se amestecă și puteți servi preparatul.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație