Mazăre cu pui, rețeta care nu se demodează niciodată

mazare cu pui

Rețeta perfectă pentru o cină ușoară – mazăre cu pui

Ce-ați spune de o rețetă ușoară de mazăre cu pui, perfectă pentru cină, care este gata în aproximativ o oră? Ingredientele pregătite mai jos ajung pentru patru porții, dar puteți dubla sau tripla oricând cantitatea, dacă aveți o familie mai numeroasă sau dacă aveți invitați la cină.

Ingrediente pentru mazăre cu pui:

1 1/4 lingurițe de chimen măcinat
1 1/4 lingurițe de coriandru măcinat
1/4 sau 1/2 linguriță de piper roșu (opțional)
680 de grame de cartofi albi, tăiați în cubulețe
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
280 grame de boabe de mazăre
2 lingurițe de ulei de măsline extra-virgin
4 pulpe de pui, dezosate
1 lingură de zeamă de lămâie
2 linguri de frunze de coriandru tocate

4 pași pentru a prepara mazărea cu pui:

1. Se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius. Într-un castron mic, se amestecă împreună chimenul, coriandrul, piperul roșu. Într-o oală medie, se fierb cartofii, în apă sărată, până când se înmoaie și pot fi înțepați cu un cuțit, pentru 10 minute. Cu ajutorul unei lingure cu fante, se transferă cartofii pe un prosop de hârtie și se lasă deoparte.

2. Se readuce apa la punctul de fierbere și se adaugă boabele de mazăre, lăsându-se să se gătească pentru aproximativ 3 minute sau până când se înmoaie. Se scurge mazărea și se dă deoparte.

3. Între timp, într-un vas termorezistent, se încălzește uleiul, la căldură medie-mare. Se asezonează puiul cu sare și se gătește, până când devine auriu, pentru aproximativ 5 minute, partea cu pielița în jos. Se întoarce pe partea cealaltă și se dă la cuptor, pentru 15-20 de minute sau până când se frăgezește.

4. Se scoate carnea de pui din tigaie și se scoate grăsimea, cu excepția unei linguri. Se adaugă cartofii și 1 1/2 lingurițe de amestec de condimente, dându-se la cuptor până când se rumenesc, pentru 7 minute. Se adaugă mazărea, zeama de lămâie și coriandrul tocat, asezonându-se cu sare și piper. Se poate servi puiul deasupra boabelor de mazăre și cartofilor, presărând cu frunze întregi de coriandru.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()