Orez indian cu caju

orez-cu-caju-totul-despre-mame

Mixul perfect de condimente și arome – orez indian cu caju

Câteodată, puteți experimenta seri culinare cu un specific diferit de cel românesc, pentru a varia cât de mult posibil experiențele gastronomice împreună cu cei dragi. Iată cum puteți face în propria bucătărie orez indian cu caju, pentru o experiență culinară exhaustivă!

Ingrediente pentru orez indian cu caju:

2 3/4 căni cu apă
1 1/2 lingurițe de sare
1/2 linguriță de șofran
3 linguri de ulei de măsline
1/2 linguriță de asafoetida (se găsește în hypermakerturi la raionul de mâncare internațională)
1 ceapă tocată
1 1/2 căni de orez basmati
1 cană cu boabe de mazăre
2 căni cu brunze de spanac baby
1 cană de caju prăjit
1/4 cană cu frunze de coriandru proaspăt tocat

4 pași pentru a prepara orez indian cu caju:

1. Într-o tigaie mică, la foc mediu, se pune apa și se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă sarea și șofranul, se reduce focul la mic și se acoperă cu un capac. Într-o tigaie mai mare, la căldură potrivită se încălzește uleiul, se adaugă pulberea asafoetida și ceapa tocată mărunt și se amestecă timp de 1-2 minute.

2. Se adaugă și orezul basmati și se lasă 2 minute sau până când acesta devine albicios la culoare. Turnați cu grijă apa fierbinte în tigaia cu orez, amestecând puțin, iar dacă mazărea folosită este proaspătă, se adaugă acum. Se crește intensitatea focului, astfel încât apa să ajungă iar la punctul de fierbere, după care se reduce focul și se acoperă tigaia cu un capac etanș.

3. Orezul se fierbe pentru 15-20 de minute sau până când apa a fost absorbită de orez, iar acesta este fraged. Dacă folosiți mazăre congelată, adăugați-o cu 5 minute înainte de sfârșitul acesti etape de gătit, amestecând-o cu orezul.

4. Se ia tigaia de pe foc, se lasă acoperită timp de 5 minute, după care se adaugă cajuul rumenit, frunzele tocate de spanac baby și cele de coriandru și se amestecă bine pentru a se combina ingredientele.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație