Rețetă de orez thailandez cu ananas

orez cu ananas

Rețetă de pe meleagurile asiatice – orez thailandez cu ananas

Ce bunătate ai pregătit pentru astăzi la cină? Noi ne-am gândit să-ți prezentăm o rețetă inspirată din meleagurile asiatice – o porție delicioasă de orez thailandez cu ananas. Aceasta este o cină sănătoasă și rapidă, care poate fi perfectă și pentru vegetarieni.

Este un preparat gata repede, așa că asigură-te că ai la dispoziție toate ingredientele necesare înainte de a începe gătitul. Orezul rămas merge perfect și alături de cartofi prăjiți. Ingredientele pregătite mai jos ajung pentru 2 porții mari sau 4 porții mai potrivite.

INGREDIENTE

2 linguri de ulei de nucă de cocos sau ulei vegetal
2 ouă bătute, cu un strop de sare
1 1/2 căni cu anans proaspăt tocat
1 ardei gras roșu, tăiat cuburi
1/2 legătură de ceapă verde, feliată subțire
2 căței de usturoi, presați sau tocați
1/2 cană de caju crud tocat
2 căni cu orez brun fiert
1 lingură de sos de soia
1-2 lingurițe de sos de chili cu usturoi
1 limetă mică, tăiată în jumătate
sare
o mână de frunze de coriandru, proaspăt tocate

PREPARARE

1. Se încălzește o tigaie wok mare, la foc mediu, și se plasează un bol gol în apropiere. Odată ce se încinge tigaia, se adaugă 1 linguriță de ulei. Se adaugă ouăle și se gătesc, amestecând ocazional, până când acestea sunt aproximativ gătite. Se transferă ouăle în vasul gol. Se șterge tigaia.

2. Se adaugă o lingură de ulei în tigaie, urmată de ananas și piperul roșu. Se gătesc, amestecând constant, până când lichidul s-a evaporat, iar ananasul s-a caramelizat pe margini, între 3 și 5 minute. Apoi se adaugă ceapa verde și usturoiul. Se gătesc, amestecând constant, până când devin parfumate, pentru aproximativ 30 de secunde. Se transferă conținutul tigăii peste ouă.

3. Se adaugă lingurițele de ulei rămase în tigaie. Se adaugă nucile de caju și se prăjesc, amestecând constant, pentru aproximativ 30 de secunde. Se adaugă orezul în tigaie și se amestecă bine. Se gătește, amestecând ocazional, pentru aproximativ 3 minute.

4. Se toarnă conținutul bolului înapoi în tigaie și se amestecă, pentru a se combina. Odată ce conținutul se încălzește, se închide focul. Se adaugă o lingură de sos de soia și sosul chili, după gust. Se stoarce sucul de la 1/2 de limetă și se amestecă. Se asezonează cu sare. Se transferă în boluri individuale și se aruncă și câteva frunze de coriandru pe margini.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()