Piept de pui cu broccoli și lămâie

Iulia Mirică
Piept-de-pui-cu-broccoli-totul-despre-mame

Rețetă ușoară pentru cină – piept de pui cu broccoli și lămâie

Această rețetă ușoară de piept de pui cu broccoli și lămâie este perfectă pentru o cină rapidă, având nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a o prepara. În alte 35 de minute veți avea gata 4 porții delicioase, pentru cei dragi. Iată ce pași trebuie să urmați pentru acest deliciu culinar!

Ingrediente pentru piept de pui cu broccoli și lămâie:

3 linguri de sos de soia
2 linguri de oțet de orez
2 linguri de miere
2 căței de usturoi curățați și tocați
1/4 linguriță de ardei roșu zdrobit
230 grame de piept de pui dezosat, fără piele, tăiat fâșii subțiri
2 linguri de ulei
600 grame de broccoli, buchețelele separate și feliate
1 lămâie mică, înjumătățită pe lungime și tăiată în felii subțiri
2 lingurițe de amidon de porumb, dizolvat într-o lingură de apă
2 linguri de semințe de susan prăjite

4 pași pentru a prepara piept de pui cu broccoli și lămâie:

1. Într-un castron mare, se amestecă împreună sosul de soia, 3 linguri de apă, oțetul, mierea, usturoiul și ardeiul roșu zdrobit. Se toarnă jumătate din amestec într-un alt castron și se dă deoparte. Se pune carnea de pui în amestecul rămas, lăsându-se la marinat pentru 15 minute.

2. Într-o tigaie, se încinge 1/2 lingură de ulei, la foc mare. Se adaugă jumătate din carnea de pui și se lasă să se gătească pentru 2-3 minute, până când se rumenește. Se transferă pieptul de pui pe un tocător și se repetă procedeul pentru cealaltă jumătate de cantitate de piept de pui. Se șterge tigaia cu un prosop de hârtie.

3. Uleiul rămas se încălzește în tigaie, la foc mediu-mare. Se gătesc feliile de broccoli și lămâia, amestecând des, până când broccoliul devine verde strălucitor, pentru aproximativ 3 minute. Se adaugă 1/2 cană cu apă și se gătește până când broccoliul este fraged, iar lămâia este translucidă, pentru aproximativ 6 minute.

4. Se adaugă sosul marinat păstrat, amestecul de amidon de porumb, carnea de pui și orice sucuri acumulate în farfurie. Se aduce la punctul de fierbere și se mai lasă pe foc, amestecând până când se îngroașă, pentru 1 minut. Se presară preparatul cu semințe de susan.

Citeşte şi:
Bucăţele de pui în fulgi de cocos
Macaroane cu brânză sărată
3 sosuri pentru pește

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa