Piept de pui umplut cu broccoli

pui cu broccoli

Rețetă de cină în două culori – piept de pui umplut cu broccoli

Broccoli nu este chiar pe lista alimentelor preferate de către copii. Însă, dacă știi cum să-l ascunzi în diferite preparate, nu ar trebui să îți mai faci probleme. Așa că ne-am gândit la această rețetă de piept de pui umplut cu broccoli, special pentru mămicile care au copii mofturoși la mâncare.

Este o rețetă ușoară, care este gata în aproximativ 45 de minute. Ingredientele pregătite mai jos ajung pentru 4 porții, așa că este ideea perfectă pentru o cină rapidă și sănătoasă. Iar dacă vrei să faci această rețetă și mai sănătoasă, poți alege brânză degresată. Poți controla și câtă umplutură folosești pentru fiecare piept de pui. Servește acest preparat cu o porție de orez sau cu cartofi la cuptor și legume sotate.

INGREDIENTE

4 piepturi de pui, fără piele
120 de grame de cremă de brânză, la temperatura camerei
1 cană cu broccoli proaspăt, gătit la aburi
1/4 cană cu brânză rasă
2 linguri de pesmet
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

PREPARARE

1. Se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius. Se îndepărtează pielița și grăsimea de pe pieptul de pui. Se asezonează cu sare de mare și piper negru proaspăt măcinat. Se pun bucățile de pui într-o pungă și se macerează carnea cu lămâie, usturoi și ierburi. Se crestează puțin fiecare piept de pui, astfel încât să poată încăpea umplutura de broccoli, și se lasă la frigider pentru cel puțin o oră.

2. Broccoli se spală bine sub un jet de apă rece și se desparte în florete. Se gătește într-o tigaie mică, la aburi, pentru 3-4 minute. Se scurge apa și se pune broccoli iar în tigaie, tăindu-l mai mărunt dacă este nevoie. Se adaugă crema de brânză, brânza rasă, pesmetul și sare de mare și piper negru, după preferințe. Se împarte crema de broccoli în mod egal, între cele 4 piepturi de pui. Se închid găurile cu ajutorul scobitorilor.

3. Într-o tigaie mare, se rumenește puiul la căldură medie, în ulei de măsline încins, pentru aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Se transferă tigaia termorezistentă în cuptor și se mai lasă pentru încă 8-10 minute să se gătească. Se servește cu orez sau cu cartofi copți, pentru un preparat complex.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.


Pentru că ne dorim să îți oferim materiale și experiențe care să îți îmbogătească viața de părinte, am creat un scurt chestionar care să ne ajute în acest sens. Completarea lui poate dura până la 8 minute. Și pentru că apreciem fiecare minut pe care ni-l acorzi, punem la bătaie 30 de cărți de parenting. La sfârșitul chestionarului lasă-ne adresa ta pentru a te înscrie automat în tombolă!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()