Piure de cartofi

Piure de cartofi cu brânză de capră

Probabil că și copiii voștri adoră să mănânce piure de cartofi.

Este un fel de mâncare simplu și gustos care are succes la toți copiii pe care îi cunoaștem. Și, ca să fim sinceri până la capăt, și la toți adulții!

Dar dacă am schimba puțin rețeta clasică și am adăuga niște brânză de capră?

Ingrediente:

  • 4 cartofi (aproximativ 500 de grame)
  • 50 de gr de unt
  • 50 de gr de brânză de capră
  • 1 linguriță de ierburi aromatice (cimbru, busuioc etc)
  • 125 de ml de lapte cald
  • sare

 

Cum se face? Spălați cartofii bine și puneți-i la fiert în coajă pentru aproximativ 45 de minute, până când intră ușor furculița în ei. Curățați-i cât sunt fierbinți și piuretați-i cu presa pentru cartofi. Acum adăugați untul, sarea și brânza de capră tăiată cubulețe și amestecați până când observați că untul și brânza s-au topit. Turnați laptele puțin câte puțin și amestecați bine până când amestecul devine omogen și cremos. La final adăugați și ierburile aromatice și spuneți-vă un “bravo” sincer. Ați făcut un piure excelent!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație