Pizza cu pui și cu aluat de casă

pizza cu pui si aluat de casa

Rețeta care adună toată familia – pizza cu pui și cu aluat de casă

Dacă ți-e poftă de o pizza ca la carte, poți încerca această rețetă de pizza cu pui și aluat de casă. Se face ușor, fiind gata în aproximativ două ore, pentru că trebuie lăsat aluatul la crescut. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru o cină italienească!

Ingrediente pentru pizza cu pui și aluat de casă:

pentru aluat:

3/4 cană cu apă călduță
1 linguriță de drojdie
2 căni cu făină
1 1/2 linguriță de sare

pentru topping:

1/2 cană cu sos de roșii
1/4 cană cu sos barbeque
230 grame de mozzarella, tăiată mărunt
1 piept de pui, fiert și tăiat în bucăți mici
coriandru tocat mărunt, pentru ornat
ceapă verde tocată mărunt, pentru ornat
1 roșie feliată subțire

3 pași pentru a prepara pizza cu pui și aluat de casă:

1. Pentru a face aluatul, se amestecă apa și drojdia într-un bol. Se adaugă făina și sarea în castron și se amestecă, până când se formează un aluat. Se frământă aluatul pe un tocător, până când aluatul este neted și elastic, pentru aproximativ cinci minute. Se mai adaugă o lingură de făină, dacă aluatul încă se lipește de mâini. Se lasă să crească pentru aproximativ o oră și jumătate, în bolul acoperit cu un prosop, la cald.

2. Se încălzește cuptorul la 220 grade Celsius. Aluatul de pizza se întinde pe un tocător, până când este subțire, dar fără să se rupă. Se trasferă aluatul într-o tavă rotundă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt.

3. Se întinde sosul de tomate pe pizza și sosul barbeque. Se adaugă mozzarella feliată și puiul fiert mărunțit. Se lasă la cuptor timp de 10-15 minute sau până când aluatul este gătit și crocant, iar brânza este topită. Se ornează cu coriandru și ceapă verde și se servește fierbinte.

O rețetă de pizza fără blat cu făină puteți descoperi aici: Pizza cu blat de vinete

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()