Plăcintă cu carne și ciuperci: bună și la masă, și la pachet

placinta cu carne si ciuperci totul despre mame

Gustare hrănitoare pentru întreaga familie – plăcintă cu carne și ciuperci

Pentru astăzi v-am pregătit un preparat care se face într-o perioadă mai îndelungată de timp, dar care va merita tot timpul investit în bucătărie. Această rețetă de plăcintă cu carne și ciuperci va fi pe placul întregii familii.

Ingrediente pentru plăcintă cu carne și ciuperci:

pentru umplutură:

un pumn mic de ciuperci uscate porcini (10 grame)
2 linguri de ulei vegetal
1 kilogram de carne de vită
2 cepe mari, tăiate
4 morcovi mari, curățați și tocați
2 lingurițe de zahăr
4 linguri de făină albă
300 mililitri de bere neagră
400 mililitri de zeamă de la supă de vită
un buchețel de cimbru, dafin și pătrunjel
200 grame de bacon
200 grame de ciuperci, înjumătățite

pentru foietaj:

650 grame făină
250 grame de unt rece
1 gălbenuș de ou, bătut

7 pași pentru a prepara plăcintă cu carne și ciuperci:

1. În cazul în care folosiți porcini, se lasă în apă clocotită, pentru 20 de minute, după care se storc, dar se păstrează apa. Se încălzește cuptorul la 160 grade Celsius.

2. Se încălzește jumătate din cantitatea de ulei într-un vas termorezistent și se rumenește carnea bine, după care se dă la o parte. Se adaugă ceapa și morcovii în vas, adăugând puțin ulei, și se gătesc timp de 5 minute. Se adaugă ciupercile scurse, se gătesc pentru un minut, după care se toarnă și zahărul și făina, amestecând, până când făina devine maronie.

3. Se readaugă carnea în tigaie și se amestecă bine. Se toarnă berea, zeama de supă, apa în care au stat ciupercile. Se asezonează și se adaugă ierburile, aducând compoziția la punctul de fierbere. Se acoperă cu un capac și se lasă la cuptor pentru două ore.

4. Între timp, se rumenește baconul pentru trei minute, într-o tigaie cu puțin ulei. Se adaugă și ciupercile, se mărește temperatura și se gătesc pentru patru minute. Când este gata compoziția cu vită, se amestecă bine ciupercile în ea. Se lasă să se răcească.

5. Pentru a face foietajul, se amestecă făina cu untul, alături de un vârf de cuțit de sare, după care se adaugă 200 mililitri de apă rece și se frământă bine, până se obține un aluat moale. Se învelește într-o folie alimentară și se dă la frigider pentru cel puțin o oră.

6. Se încălzește cuptorul la 220 grade Celsius. Se unge cu ulei o tavă de plăcinte și se presară făină. Se taie o treime din aluat și se dă la o parte. Se întinde aluatul într-un cerc grosuț și se adaugă în tava de plăcinte. Se adaugă compoziția de vită, cu o lingură cu fante, astfel încât zeama să rămână în vas.

7. Se întinde aluatul rămas într-o formă rotundă, care să acopere umplutura. Se ung marginile aluatului cu gălbenuș de ou, precum și capacul de aluat. Se fac câteva fante mici în centrul plăcintei și se dă la cuptor timp de 40 de minute. Se lasă să se răcească pentru 10 minute, după care poate fi servită.

Dacă ați intrat în febra plăcintelor, vă facem încă o propunere: Plăcintă cu cartofi

Nu uitați să ne dați un like pe Facebook, dacă nu ne-ați dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce mai gătim! 🙂

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()