Raţă la cuptor cu smochine

rata-la-cuptor-cu-smochine-totul-despre-mame

Rețetă de rață la cuptor cu smochine și cartofi

Un deliciu culinar care se potrivește de minune acestui sezon este această rețetă de rață la cuptor cu smochine și cartofi. Este aromată, delicioasă și surprinde aromele smochinelor și rozmarinului perfect.

Ingrediente pentru rață la cuptor cu cartofi:

1 rață întreagă
1 ceapă mare
1 buchet mic de rozmarin proaspăt
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
700 grame de cartofi
500 grame de smochine negre proaspete
salată verde pentru servire

6 pași pentru a prepara rață la cuptor cu cartofi:

1. Cuptorul se preîncălzește la 220 grade Celsius. Rața se pune pe un tocător, cu pieptul în jos și se crestează părțile cu grăsime, având grijă să nu tăiați carnea.

2. Se introduc ceapa curățată în prealabil și 2 crenguțe de rozmarin proaspăt în rață. Se asezonează generos cu sare de mare și piper negru proaspăt măcinat.

3. Se așază rața cu pieptul în jos, într-o tavă de cuptor, în care se toarnă și jumătate de cană cu apă. Se lasă în cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când apa se evaporă, iar pielea raței devine aurie. Se scoate tava din cuptor și se transferă rața pe un platou. Se toarnă cu atenție grăsimea rezultată într-o cană rezistentă la căldură.

4. Cartofii se curăță și se înjumătățesc dacă sunt prea mari, adăugându-i în tava de copt alături de 1/4 din cana cu grăsime. Se condimentează cu sare și piper. Se împrăștie cartofii bine în tavă și se plasează rața peste ei, cu pieptul în sus.

5. Se lasă la cuptor până când se frăgezesc cartofii și carnea, pentru aproximativ 50-60 de minute. Se scot din cuptor, iar rața se lasă timp de 10 minute pe un tocător.

6. Între timp, se adaugă smochinele înjumătățite și 2 crenguțe de rozmarin în tava de cuptor, lăsându-se pentru 5-8 minute sau până când smochinele sunt moi și suculente. Serviți rața pe un pat de salată verde, alături de sferturi de portocală, pentru un efect WOW.

Citește și:
Aripioare la cuptor cu sos de prune
Ficăţei în bacon cu cartofi la cuptor şi legume la grătar
Pui la cuptor cu lămâie
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație