Salată de cartofi dulci, năut și broccoli

Rețetă ușoară de cină – salată de cartofi dulci cu năut și broccoli

În timpul verii, rețetele ideale pentru mămici conțin ingrediente care pot fi cumpărate din piață. Această salată de cartofi dulci, năut și broccoli este foarte ușor de preparat și reușește să combine gusturile sănătății într-un singur bol.

Ca să nu mai spunem că ai nevoie doar de 30 de minute pentru o cină nutritivă. Cine și-ar dori să stea mai mult în fața aragazului în zilele toride de vară? Nu spune nimeni că nu poți folosi această salată de cartofi dulci și ca idee delicioasă pentru prânz sau pentru o gustare la picnic. Este freș, simplă, bogată în proteine și fibre, sănătoasă și gustoasă.

INGREDIENTE

pentru salată:

1 cartof dulce
1 buchet de broccoli (600 grame), tăiat în florete
2 linguri de ulei de măsline
1 vârf de cuțit de sare
piper negru proaspăt măcinat
1 linguriță de mărar proaspăt (opțional)
1 ardei roșu, feliat subțire, fără semințe

pentru năut:

425 grame de năut, lăsat la înmuiat și scurs
1 lingură de ulei de măsline
1 lingură de tandoori masala
1 linguriță de zahăr de cocos
1 vârf de cuțit de sare

pentru sosul de usturoi:

80 grame de hummus
3 căței mari de usturoi, mărunțiți
1 linguriță de mărar
2 linguri de zeamă de lămâie
apă

PREPARARE

1. Se încălzește cuptorul la 190 grade Celsius și se tapetează 2 tăvi de copt cu hârtie de copt, unse cu puțin ulei de măsline.

2. Se adaugă boabele scurse de năut într-un bol și se asezonează cu ulei, tandoori masala, zahăr de cocos și sare. Se amestecă, pentru a se combina ingredientele.

3. Se adaugă cartoful tăiat felii și boabele de năut într-o tavă, iar broccoliul în cealaltă. Se stropesc legumele cu ulei de măsline și se asezonează cu sare și piper, după care se amestecă puțin. Se presară și mărarul, dacă folosești, după care se aranjează legumele într-un singur strat.

4. Se lasă ambele tăvi la cuptor, pentru aproximativ 20-25 de minute. Broccoli este gata când începe să devină arămiu, cartofii când se frăgezesc, iar boabele de năut când devin puțin crocante. Se dau la o parte.

5. Cât timp se gătesc legumele, prepară sosul, prin amestecarea hummusului, usturoiului, mărarului și sucului de lămâie într-un bol mic, amestecând-le bine. Se adaugă apă cât să obții textura dorită. Se dă deoparte.

6. Pentru a servi, se împart legumele și boabele de năut în 2 farfurii și se stropesc cu dressing sau se pune acesta din urmă pe o parte a farfuriei. Acest preparat este perfect servit când este cald, dar poate fi consumat și de la frigider, pentru cel mult 2-3 zile, după ce revine la temperatura camerei.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()