Salată de paste Caprese

Iulia Mirică
salata caprese

Rețeta perfectă de cină pentru mămicile ocupate – salată de paste Caprese

Cine spune că trebuie să cumperi sosul perfect pentru o salată de paste Caprese? Rețeta pe care ți-am pregătit-o mai jos este ușoară, sănătoasă și gata în aproximativ 15 minute. Mai mult, nu va trebui să apelezi decât la ingrediente, care te vor ajuta să prepari o cină hrănitoare pentru întreaga familie.

Nu poți da greș când optezi pentru o combinație de mozzarella, busuioc și roșii coapte. Pastele joacă doar un rol de susținere în această rețetă. Iar atunci când le gătești puțin pe aragaz, reușești să le scoți în evidență aromele și sucurile, care, în combinație cu uleiul de măsline, se transformă în pasta perfectă. Ingredientele pregătite mai jos ajung pentru 2-4 porții, dar poți oricând să le dublezi, dacă ai invitați la cină sau dacă vrei să faci acest preparat pentru mai multe zile.

INGREDIENTE

170 grame de paste fusilli
1/3 cană de ulei de măsline
900 grame de roșii cherry
1/2 linguriță de sare de mare
220 grame de brânză mozzarella
câteva crenguțe de busuioc proaspăt
2-3 lingurițe de oțet balsamic, pentru gust

PREPARARE

1. Se aduce o oală cu apă sărată la punctul de fierbere și se gătesc pastele al dente, conform instrucțiunilor de pe pachet. Se scurg de apă și se readaugă în oală.

2. Cât timp se gătesc pastele, se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare, cu baza groasă. Se adaugă roșiile cherry și 1/2 linguriță de sare de mare. Se acoperă tigaia cu un capac și se gătesc roșiile, amestecând ocazional, până când începe să se crape coaja roșiilor, iar uleiul de măsline capătă o tentă roșie, pentru aproximativ 5-8 minute. Se adaugă roșiile și sosul rămas de la ele în oala cu paste.

3. Se lasă compoziția să se răcească pentru câteva minute, timp în care se taie mozzarella. După aceasta, se adaugă mozzarella tăiată în bucăți mici și busuiocul tăiat mărunt în prealabil. Se adaugă și oțetul balsamic și sare, după gust.

Sfat:

Dacă nu reușești să termini acest preparat după gătire, cu ajutorul familiei, îl poți lăsa la frigider pentru câteva zile. Poate fi servit rece sau la temperatura camerei. Poți și încălzi salata de paste, dacă nu te deranjează topirea mozzarellei.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa