Supă de pui cu spanac

Supă de pui cu spanac și parmezan

 

Se întunecă devreme și e frig. Intrăm în casă zgribuliți, ne scutărăm de zăpadă la intrare, calculăm în gând câte luni au rămas până la venirea primăverii, dar, brusc, ne înveselim! În bucătărie ne așteaptă o supă de pui delicioasă, cu spanac și parmezan. Iată că au și serile de iarnă avantajele lor!

Ingrediente:

  • 1,5 litri de apă (mai completați pe parcurs dacă scade prea tare)
  • 1 kilogram de carne de pui (pulpe inferioare, aripi)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 păstârnac
  • 3 ouă
  • 2 căni de frunze de spanac proaspăt (sau 1 cană de frunze de spanac congelat)
  • 1 cană de parmezan ras
  • sare după gust

Cum se face? Puneți puiul la fiert, împreună cu morcovii, păstârnacul și ceapa. Când carnea e fiartă și se desprinde ușor de pe os, strecurați supa și dați carnea deoparte, eventual pentru alt fel de mâncare. Păstrați supa clară pentru supa noastră. Mixați bine ouăle într-un bol, până când devin spumă, și adăugați-le peste supă, amestecând în același timp. Adăugați frunzele de spanac și lăsați-le să fiarbă cel mult 10 minute dacă sunt proaspete, și un pic mai mult dacă sunt congelate. Adăugați sare după gust și, înainte de a servire, parmezan din belșug. Mmm, nu v-am spus că e delicioasă?


Pentru că ne dorim să îți oferim materiale și experiențe care să îți îmbogătească viața de părinte, am creat un scurt chestionar care să ne ajute în acest sens. Completarea lui poate dura până la 8 minute. Și pentru că apreciem fiecare minut pe care ni-l acorzi, punem la bătaie 30 de cărți de parenting. La sfârșitul chestionarului lasă-ne adresa ta pentru a te înscrie automat în tombolă!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()