Ciupercile în alimentaţia copilului. Când se recomandă, la ce să fiți atente

Marina Rosenfeld
ciuperci

Ciupercile în alimentaţia copilului. Ciupercile au o aromă şi o textură deosebite, dar şi un gust de care bebeluşul se va bucura. Totuşi trebuie să fiţi precaute în privinţa lor.

Nu mâncaţi decât ciuperci din magazim. Ciupercile sunt un organism ce se hrăneşte cu material organic şi care creşte peste tot. Sunt multe tipuri de ciuperci în pădure care vă pot îmbolnăvi, nu cumpăraţi din surse nesigure.

Când pot copiii mânca ciuperi?

E bine să aşteptaţi până la 10-12 luni înainte de a introduce ciupercile în alimentaţie. Găţiţi-le bine, mereu.

Beneficiile consumului de ciuperci

Unele ciuperci conţin mai mult potasiu decât o banană. Sunt o sursă bună de fier, fibre şi seleniu. La fel, sunt o sursă excelentă de vitamina D. Vitamina D vă ajută să aveţi oase sănătoase.

Ciupercile şi alergiile

Unii oameni sunt alergici la ciuperci pentru că ciupercile sunt fungi, eliberează spori în aer. Aceşti spori cauzează alergii ca şi polenul sau mucegaiul.

Ciupercile sunt o alegere bună pentru copiii ce au nevoie de hrană moale care poate fi tăiată în buăţele mici. Sunt destul de moi să poată fi mestecate cu câtiva dinţisori.

Cum să daţi gust ciupercilor ?

Ciupercile pot fi fel principal sau garnitură lângă orice alteceva, pot fi sotate , prăjite şi gătite cam în orice mod.

Iată câteva reţete delicioase :

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa