3 idei de deserturi buuune

Prajitura raw de mar Totul despre mame

Deserturi sanatoase copii: spuma raw de zmeura Totul despre mame3 deserturi buuune și sănătoase pentru copii și părinți

Nu știm cum sunteți voi, dar noi suntem într-o permanentă căutare de rețete sănătoase și ușor de făcut. Sinceri să fim, toate indiciile ne spun că și voi sunteți la fel! Așadar, iată că 3 mămici cu idei și inspirație, dar și cu bloguri culinare interesante, ne fac 3 recomandări de deserturi sănătoase și gustoase pentru copii.

Foarte apreciate de micuții noștri, deserturile de mai jos trebuie să se regăsească la loc de cinste în caietele voastre de rețete. 

1. Spumă raw de zmeură

Pe blogul Culoare si savoare am găsit un desert care nu numai că arată foarte bine, ci e și delicios. Nu trebuie să vă mai spunem cât este de simplu de făcut, având în vedere că nu necesită folosirea aragazului și nu “cere” decât patru ingrediente. Iată:

Ingrediente pentru spumă raw de zmeură:

– 2 banane
– 2 mâini de zmeură
– 1 linguriță de scorțisoară
– 1 vârf de linguriță de praf de vanilie

Cum se face spuma raw de zmeură?

Cele două banane se curăță, apoi se pun într-o pungă și se dau la congelator pentru 12 ore. Când le scoatem de la congelator le pasăm cu ajutorul blenderului vertical. Zmeura se pune în blenderul cu vas și devine un sos. Bananele mărunțite se amestecă cu scorțisoara și vanilia, iar rezultatul este spectaculos! Cu o lingură de lemn se amestecă energic cele două compoziții, până când se formează o spumă. Desertul este delicios și un înlocuitor perfect al spumei de albuș. Poate fi pus în forme de înghețată după ce compoziția finaă a stat un pic la congelator.

 

3. Pâine cu banane (banana bread)

Pare o rețetă greu de facut, așa-i? Iată ca nu e chiar așa –  în câteva minute o și bagi la cuptor! Ia să vedem cum a făcut bloggerița Claudia care scrie atât pe blogul personal, Lecturi de mămică, dar și pe blogul Arome culinare, de mai sus.

Deserturi pentru copii paine cu banane Totul despre mame

Ingrediente pentru pâine cu banane:

– 125 grame de unt la temperatura camerei
– 2 ouă
– 400 grame de făină
– un praf de copt
– o jumătate de linguriţă de sare
– 3 banane
– 50 grame de zahăr brun

Cum se face pâinea cu banane:

“Am frecat untul cu zahărul, am adăugat gălbenuşurile şi apoi albuşurile bătute spumă. Am pasat bine bananele şi am cernut făina pe care apoi am amestecat-o cu sarea şi praful de copt. Am adăugat apoi bananele peste amestecul de gălbenuşuri, unt şi zahăr şi apoi făina în ploaie.
A ieşit un amestec nici prea gros nici prea subţire, numai bun de turnat într-o tavă din sticlă termorezistentă, unsă bine cu unt de cocos. Aşa, de decor, am presărat deasupra câteva bucăţele de nucă şi am dat tava la cuptor pentru aproximativ 40-45 minute. Am făcut testul cu scobitoarea şi… iată ce a ieşit.”

 

2. Prăjitură raw cu măr

Prajitura raw de mar Totul despre mamePe blogul lui Carmen Tobias, My world in a jar, am găsit o rețeta de prăjitură cu măr, de făcut în cinci minute (nu exagerez!), pe care sigur o vei include în lista deserturilor obligatorii în orice ocazie!
“Ce faci când te apucă de dimineață o poftă nebună de prăjitură cu mere ca la mama acasă, dar încerci să eviți zahărul, dar și alimentele preparate termic? Păi, simplu, faci un inventar rapid al cămării, te gândești ce se potrivește și treci la treabă. Din ingredientele de mai jos iese o prăjiturică suficientă pentru patru persoane.

Ingrediente pentru prăjitură raw cu măr:

– o mână plină de nuci și una de migdale se înmoaie peste noapte
– nucile și migdalele se scurg de apă și se mixează în robotul de bucătărie împreună cu o mână plină de stafide aurii
– pasta rezultată (mai fină sau mai cu bucați, cum doriți) se amestecă cu miere după gust – eu am pus cam o linguriță, că erau merele mai acrișoare -, apoi se întinde pe o farfurie, se pun deasupra 4-5 mere răzuite, se pudrează din belsug cu școrțișoară pudră și se papă cu maaare plăcere.”

 

Voi ce idei de desert bun aveți prin dulapuri?

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație