3 reţete delicioase de îngheţată de casă

Imediat după Revoluţie, când pe posturile de televiziune de la noi începuseră să se difuzeze seriale şi filme americane de succes, am descoperit cu surprindere că multe personaje obişnuiau să mănânce la desert îngheţată. Ba era îngheţată pe bază de iaurt, ba un sorbet îngheţat extrem de apetisant în imagini, ba un gelato autentic, în cornet. Nu pot să nu vă spun că m-am chinuit şi eu să fac de câteva ori pe vremea aceea înghețata la care tânjeam. Cum totul era o improvizaţie, asta pentru că în acea perioadă nu exista posibilitatea de a căuta o rețetă ca în filme pe internet 🙂 , nu întotdeauna rezultatul încercărilor mele culinare era şi bun. E adevărat, acea îngheţată de casă care rezulta în urma procesului elaborat de preparare era comestibilă, nimic de zis, dar nu cred că era la fel de savuroasă ca îngheţata din filme.

De-atunci, însă, am tot făcut înghețată de casă din tot felul de ingrediente, iar fetele mele au preluat conducerea în acest segment și născocesc periodic rețete care mai de care mai apetisante. Nu vă mai spun că înghețatele se fac foarte rapid și se mănâncă și mai rapid, de bune ce sunt. Iată 3 reţete de înghețată de casă pe care le puteţi încerca şi voi!

ÎnapoiPagina 1 din 3

1. Îngheţată de casă cu iaurt și afine

Înghețată cu iaurt și afine

Ingrediente

500 de grame de iaurt grecesc
2 căni de afine congelate
150 de ml de lapte cu 3,5% grăsime
2 linguri de miere
1 esenţă de vanilie

Preparare

Toate ingredientele se pun în vasul de la blender şi se amestecă până se omogenizează complet. Se toarnă compoziţia fie în forme speciale pentru îngheţată, fie într-un recipient de plastic, din care puteţi să luaţi cupe cu ajutorul lingurii metalice de îngheţată. Totul se pune la congelator şi se lasă acolo aproximativ 6 ore, după care e gata de mâncat.

ÎnapoiPagina 1 din 3
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()