5 deserturi savuroase…

Ghiaccoli din fructe
In ateptarea verii, ghiaccioli din fructe

…pe care trebuie să le încerci chiar în acest weekend

Cupcakes cu morcovi

Vrei să prepari deserturi cât se poate de rapid şi care să-i farmece pe copiii tăi?

Eşti stresată că nu ştii cum să faci faţă invaziei de dulciuri care mai de care mai îmbietoare – de la grădiniţă, de la bunicii binevoitori – sau pur şi simplu chemării tuturor cofetăriilor aşezate la fiecare colţ de stradă?

Anca Feodor, bloggeriţa de la Cookiejar, cunoscută iubitorilor de dulce şi ca “zâna prăjiturilor”, ne recomandă câteva deserturi.

Spectaculoase. Savuroase. Parfumate. Frumoase de-ţi lasă gura apă numai privind fotografiile!

Cupcakes cu morcovi

Nu-i așa că arată a morcovi adevărați?

Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade C şi pregătiţi tava pentru 12 cupcakes.

Într-un bol amestecaţi 125g de făină, un plic de praf de copt, o linguriţă şi jumătate de pudră de scorţişoară, o linguriţă de nucşoară, 60 g de nuci măcinate.

Într-un alt bol bateţi cu mixerul 90 ml ulei de floarea soarelui, 2 ouă mari, 125g de zahăr brun. Adăugaţi și amestecul cu făină şi, la final, 250g morcovi raşi (cântăriţi curăţaţi). Împărţiţi apoi compoziţia între cele 12 forme şi coaceţi-le la cuptor pentru 35 de minute.

Pentru glazură amestecaţi 200g cremă de brânză de tip Philadelphia la temperatura camerei, 70g de unt moale şi 200g de zahăr pudră.

Morcovi din marţipan

Pentru decoraţiuni din marţipan în formă de morcovi avem nevoie de 100 g de marţipan, colorant alimentar galben, roșu şi verde, trei scobitori şi o pereche de mănuşi. Coloraţi cea mai mare parte a marţipanului folosind culorile roșu şi galben pentru a obţine culoarea portocalie. Restul marţipanului îl coloraţi cu verde.

Modelaţi morcovii din marțipanul portocaliu şi cu o lamă de cuţit faceţi striaţiile caracteristice.

Din marțipanul verde formaţi un şnur subţire pe care îl tăiaţi în bucăţele de un centimetru lungime, pe care le ataşaţi de morcovii din marţipan, cu ajutorul unei scobitori.

Aceşti morcovi îi puteţi aşeza ca decoraţiune pe cupcakes-uri sau îi puteţi servi separat, în funcţie de preferinţe.

 

Ghiaccoli din fructe
In ateptarea verii, ghiaccioli din fructe

Ghiaccioli din fructe proaspete

Pentru acest desert răcoritor vom avea nevoie fructe, de preferat proaspete. Cam de orice fruct aveţi prin casă şi în ce combinaţii preferaţi. Voi sunteţi “dirijorii”. În reţeta noastră, Anca a combinat o jumătate de banană, o jumătate de mango şi o jumătate de portocală, precum şi două căpşune tăiate cubuleţe. Fructele, în afară de căpşune, trebuie pasate în robotul de bucătărie după care se adaugă şi căpşunele. Puneţi apoi amestecul în forme pentru îngheţată pe băţ şi dați-le la congelator pentru câteva ore. Nu-i aşa că această reţetă ne face deja poftă de vară?

 

Muffins cu ricotta și fructe de pădure

Muffins cu ricotta şi fructe de padure

Preîncălziţi cuptorul la 175 de grade C şi pregătiţi o tavă pentru 12 muffins. Mixaţi 60g de unt moale cu 70g de zahăr până când amestecul devine pufos şi îşi măreşte volumul, apoi adăugați două ouă întregi și seminţele de la jumătate de păstaie de vanilie. Într-un alt bol amestecaţi 60g de migdale măcinate, 50g de făină, o linguriţă de praf de copt şi adăugaţi-le la amestecul de unt. Omogenizaţi toată această compoziţie şi împărţiţi-o în cele 12 forme căptuşite în prealabil cu hârtie de copt.

Pentru stratul cremos de brânză, este necesar să amestecaţi 250g de ricotta cu 5 linguri de zahăr, un ou întreg şi un gălbenuş. Adăugați apoi 150g de zmeură şi 150g de mure proaspete sau congelate şi împărţiţi amestecul în cele 12 forme, peste baza cu migdale. Muffins-urile se coc timp de 35 de minute, până ce acestea devin rumene şi parfumate.

 

Cușcuș cu rodie, kiwi şi miere

Mmm! Cușcuș cu rodie, kiwi și miere

Cușcușul este de obicei principal şi mai rar desert, dar, tocmai pentru că este gata în câteva minute, este perfect pentru un desert cu fructe (sau chiar ca mic dejun). Înmuiaţi timp de 10 minute 4 linguri de cușcuș într-o cană de lapte fierbinte. Transferaţi apoi cușcușul într-o cratiţă şi puneţi pe foc până ce acesta a absorbit tot laptele. Dacă s-a întărit prea tare compoziţia, puteţi adăuga un supliment de lapte. Desertul se serveşte rece, cu bucăţi de fructe proaspete şi miere.

Poftă bună la delicioasele deserturi!

Pe Anca Feodor o puteţi găsi pe Cookiejar, un blog plin de dulciuri. Anca este de profesie specialist în comunicare, însă a renunţat acum un an la jobul ei de corporatistă pentru a se dedica total pasiunii ei: “prăjituritul.”

 

Foto: cookiejar.ro

Idei de deserturi delicioase și arătoase avem, iată și idei de decorat masa la fel de delicioase și de arătoase!

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație