Brioșe cu banane

Brioșe cu banane coapte dulci și parfumate

Faceți parte din categoria celor care dimineața sunt veseli și energici ca Superman după o vizită pe planeta Krypton? Sau din categoria celor care vor să divorțeze în fiecare dimineață între 6.30 și 10.30? Ei bine, noi vă spunem un lucru foarte important: dacă faceți parte din cea de-a doua categorie, aceste brioșe cu banane vă vor diminua cheful de a divorța (mai ales dacă sunt făcute de îndelung amenințatul partener), vă vor da energie și vă vor bine-dispune. Mai stați pe gânduri sau deja ați plecat spre bucătărie?

Ingrediente:

  • 1 cană făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță de bicarbonat
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/4 cană de zahăr brun
  • 1/4 cană de smântână
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță de esență de vanilie naturală
  • 2 banane mari, coapte

Cum se fac? Ușor! Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C și puneți în tava de brioșe hârtiile speciale (se găsesc în hypermarketuri). Într-un bol amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul și sarea. Mixați separat zahărul, bananele, oul și esența de vanilie, până când se transformă în piure. Adăugați și smântâna și mai mixați câteva secunde. Acum combinați amestecul “uscat” cu cel “umed” încet, amestecând cu grijă ca să nu se formeze cocoloașe. Turnați compoziția în formele de brioșe și dați la copt pentru 20 de minute sau până când faceți un test cu o scobitoare care iese curată.

Nu-i așa că viața are, totuși, un gust bun?

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()