Brioșe cu banane și miere – o rețetă rapidă pentru copii pofticioși

brioșe cu banane

Rețeta perfectă pentru un desert delicios – brioșe cu banane și miere

Te-ai delectat vreodată cu brioșe cu banane și miere? Și nu vorbim despre acelea cumpărate de la vreo patiserie, ci despre deliciile preparate în propria bucătărie. Acestea pot fi gata în aproximativ jumătate de oră, putând fi preparare chiar cu ajutorul piticilor în bucătărie.

Poți face această rețetă de brioșe cu banane și miere ca gustare dulce, alături de un pahar cu lapte sau ca desert după o masă nutritivă. Poți face aceste brioșe și cu alte fructe, dacă piticul tău are alte preferințe, la fel de bine cum poți păstra bananele care nu au fost mâncare la timp și sunt prea moi pentru a fi pe placul copilului tău. Așa că le combini cu puțină miere și iubire, iar în 30 de minute vei avea gata un deliciu perfect pentru întreaga familie.

Modalitatea de preparare a aceste rețete este una ușoară, neavând nevoie de cunoștințe culinare prea multe. Chiar dacă ai ținut bananele la frigider în prealabil, le poți lăsa să ajungă la temperatura camerei, înainte de a le putea pasa împreună cu celelalte ingrediente.

INGREDIENTE

3 banane foarte coapte
1/3 cană de miere
1/4 cană de ulei de rapiță
1 ou mare
1 linguriță de esență de vanilie
1 1/2 căni de făină
1 linguriță de praf de copt
1/4 linguriță de sare

PREPARARE

1. Se încălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Bananele se curăță de coajă și se adaugă într-un castron mare, alături de următoarele ingrediente: miere, ulei, ou și esența de vanilie. Se zdrobesc bine, cu ajutorul unei furculițe, până când obții o compoziție omogenă.

2. Se adaugă peste banane și făina, praful de copt și sarea și se amestecă bine, până când se formează un aluat omogen și aproape lichid.

3. Aluatul se împarte în 10-12 forme de brioșă, se umplu aproape de tot, se lasă să se gătească pentru aproximativ 20 de minute sau până când devin aurii și elastice la atingere. Poți face testul cu scobitoarea – se introduce o scobitoare în mijlocul unei brioșe, iar dacă iese curată, înseamnă că sunt gata. Dacă nu și pe scobitoare vezi urme de aluat, mai lasă puțin brioșele la cuptor.

Tu ce alte deserturi delicioase cu banane le mai prepari pofticioșilor din familia ta? Și pe care dintre ele le recomanzi celorlalte mămici?

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()