Brioșe cu lămâie și mac

briose-cu-lamaie-totul-despre-mame

Desert delicios pentru cei mici – brioșe cu lămâie și mac

Aceste brioșe cu lămâie și mac vor înmiresma casa și vor fi devorate pe loc de cei dragi. Asta nu e deloc o problemă, având în vedere că le puteți prepara în nici mai mult, nici mai puțin de 2 ore. Așa că dacă rămâneți fără brioșe prea repede, puteți încerca și un sortiment diferit imediat.

Ingrediente pentru a prepara brioșe cu lămâie și mac:

2 1/2 căni cu făină albă
1 3/4 lingurițe de praf de copt
1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu alimentar
1 linguriță de sare grunjoasă
1 cană de zahăr
2 ouă mari, la temperatura camerei
1 1/2 lingurițe de coajă rasă de lămâie
1/4 cană de zeamă proaspătă de lămâie
1/4 cană cu lapte, la temperatura camerei
110 grame de unt nesărat, topit și răcit
3 linguri de semințe de mac

3 pași pentru a prepara brioșe cu lămâie și mac:

1. Se încălzește cuptorul la 175 grade Celsius. Se unge cu unt o tavă de 12 brioșe sau se adaugă hârtii de brioșe unse cu unt. Într-un bol mediu, se amestecă împreună făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

2. Într-un bol separat, se amestecă împreună zahărul, ouăle, coaja de lămâie, zeama de lămâie și laptele. Se adaugă și untul, se amestecă bine, după care se combină ingredientele umede cu cele uscate, până când se combină. Se adaugă și semințele de mac în aluat.

3. Se împarte aluatul în mod egal între cupele de brioșe. Se presară semințe de mac și zahăr, dacă se dorește. Se coace până când se poate introduce o scobitoare în centrul brioșelor și aceasta iese curată, pentru aproximativ 20 de minute. Se lasă să se răcească pentru 5 minute în tavă, se răcesc complet pe un platou, după care pot fi servite. Merg perfect cu o cană cu lapte la micul dejun sau ori de câte ori vreți un desert delicios.

Citește și:
Brioșe cu iaurt pentru întreaga familie
Brioșe cu morcovi și ovăz
Brioșe cu mere
Brioşe cu dovleac, un desert perfect de vreme rece
Brioșe sărate
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()