Brioșe rapide cu fructe, deliciu pentru întrega familie

Alexandra Constantin

Ne dorim mereu ca deserturile pe care le facem să fie ușor de preparat, să fie gustoase, dar și să se facă rapid. Un astfel de deliciu sunt și delicioasele brioșe cu fructe, un desert sănătos de care se pot bucura nu doar cei mici, ci și cei mari.

Aceste brioșe pufoase conțin morcov și mere, fulgi de ovăz care ajută la menținerea senzației de sațietate pentru mai mult timp, dar și afine uscate și stafide pentru un plus de aromă. Pentru a prepara acest desert hrănitor poți să folosești un amestec special pentru brioșe (6 căni de făină de grâu, 2 căni de făină integrală, 3 căni de zahăr și 3 linguri de praf de copt) pe care îl poți face la tine acasă. Nu numai că se prepară ușor, ci te ajută să pregătești brioșele și să le pui în cuptor în mai puțin de cinci minute, potrivit www.picklebums.com. Mai mult, poți face ca brioșele să fie mai hrănitoare dacă înlocuiești afinele uscate cu semințe de dovleac sau cu nuci (sau alte fructe oleaginoase).

Cum prepari rețeta de brioșe cu fructe și legume

INGREDIENTE

  • un sfert de cană de ulei de floarea-soarelui;
  • 2 ouă;
  • 2 căni și jumătate de amestec special pentru brioșe;
  • jumătate de cană de fulgi de ovăz;
  • o cană de morcov ras;
  • o cană de mere rase;
  • jumătate de cană de stafide;
  • jumătate de cană de afine uscate;
  • o linguriță de scorțișoară;
  • o linguriță de ienibahar;
  • 150 ml de lapte.

PREPARARE

Încălzești cuptorul și pregătești formele pentru brioșe (fie le ungi cu unt sau pui hârtie specială pentru brioșe). Pui într-un bol mai mare ouăle și uleiul și le bați bine.

Adaugi pe rând amestecul special pentru brioșe, scorțișoara, ienibaharul, laptele și omogenizezi ingredientele. Într-un alt bol amesteci morcovul, merele, stafidele și afinele, apoi le adaugi peste ouă. Amesteci bine toate ingredientele.

Torni din compoziție în formele de brioșe astfel încât să fie pline pe trei sferturi, apoi le dai la cuptor și lași până trec testul scobitorii sau se rumenesc frumos (în medie 25-30 de minute).

Înainte de servire poți să decorezi brioșele cu felii de fructe sau cu amestec dintre scorțișoară și zahăr. Dacă dorești un decor mai special poți să apelezi la crema de brânză dulce.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa