Cheesecake cu căpșune fără coacere

Iulia Mirică
cheesecake cu capsune totul despre mame

Desert delicios fără coacere – cheesecake cu căpșune

Această rețetă de cheesecake cu căpșune fără coacere este ideea perfectă de desert pentru vară, însă, dacă ați păstrat câteva căpșune la congelator, îl puteți face și în extra-sezon. Iată ce pași trebuie să urmați pentru a face un preparat pentru micii pofticioși din familie!

Ingrediente pentru cheesecake cu căpșune:

pentru blat:

250 grame de biscuiți digestivi
100 grame de unt, topit
1 baton de vanilie
600 grame de cremă de brânză
100 grame de zahăr pudră
284 mililitri de smântână

pentru topping:

400 grame de căpșune, curățate de codițe și înjumătățite
25 grame de zahăr pudră

4 pași pentru a prepara cheesecake cu căpșune:

1. Pentru a face blatul, se unge cu unt o hârtie de copt cu care se tapetează o tavă rotundă de cuptor. Se adaugă biscuiții digestivi într-o pungă de plastic și se pisează până când devin firimituri, cu ajutorul unui sucitor. Se transferă firimiturile într-un castron, se pune deasupra untul topit și se amestecă bine. Se adaugă compoziția omogenă în tava de copt și se nivelează cu o spatulă, după care se lasă la frigider pentru cel puțin o oră.

2. Se curăță semințele de pe un baton de vanilie. Se adaugă semințele de vanilie într-un bol, alături de crema de brânză și zahărul pudră. Se amestecă această compoziție cu ajutorul unui mixer electric. Se adaugă și smântâna și se amestecă în continuare, până când obțineți o compoziție omogenă.

3. Se toarnă amestecul de brânză peste blatul de biscuiți și se netezește partea de sus a cheesecake-ului cu spatele unei linguri sau cu o spatulă. Se lasă peste noapte la frigider.

4. Se aduce prăjitura la temperatura camerei, cu aproximativ 30 de minute înainte de a se servi. Cheesecake-ul se ornează cu căpșunele și se servește celor dragi!

Dacă vrei încă o rețetă de desert care să îi cucerească pe cei mici, iată ce îți propunem: brioșe în două culori.

Dă-ne like și pe pagina de Facebook pentru a fi la curent cu ce mai gătim și ce mai scriem!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa