Compot de prune

compot-de-prune-totul-despre-mame

Gustul copilăriei – compot de prune

Acest compot de prune, care ne aduce aminte de copilărie, poate fi servit împreună cu tot felul de prăjituri, peste înghețată sau simplu. Este ușor de preparat, aveți nevoie doar de câteva ingrediente, disponibile oriunde, mai ales în timpul toamnei. Veți avea nevoie de aproximativ o jumătate de oră.

Puteți prepara o cantitate mai mare, decât v-am pregătit rețeta mai jos, dacă doriți să conservați câteva borcane de compot de prune și pentru iarnă. Zeama de la compot poate fi folosită și ca o alternativă mai sănătoasă a sucurilor pe care le găsiți la supermarket. Iată cum puteți prepara compot de prune în propria bucătărie, fără prea multe bătăi de cap!

Ingrediente pentru compot de prune:

300 mililitri de apă
150 grame de zahăr granulat
500 grame de prune coapte
1 baton de scorțișoară
1-2 stele de anason

3 pași pentru a prepara compot de prune:

1. Prunele se spală bine, sub un jet de apă rece, după care se scurg. Se taie în sferturi, eliminând sâmburii. Aveți grijă să nu fie lovite sau stricate, deoarece va fi compromis gustul întregului preparat.

2. Se pune apă la fiert într-o oală, împreună cu zahărul. Este recomandat să nu folosiți o oală de aluminiu, deoarece poate reacționa cu aciditatea prunelor. Când începe să fiarbă apa, amestecați pentru a dizolva bine zahărul și adăugați prunele, batoanele de scorțișoară și stelele de anason.

3. Se fierbe compotul la foc mic, amestecând ocazional cu o lingură de lemn, pentru aproximativ 20 de minute sau până când fructele se înmoaie și încep să se descompună. Se închide focul și se lasă să se răcească. Se lasă la frigider pentru o oră sau chiar mai mult și se poate servi.

Sfat

Dacă doriți, puteți înlocui batonul de scorțișoară și anasonul cu un baton de vanilie.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()