Cremă de tort cu ciocolată albă
Ingrediente pentru cremă de tort cu ciocolată albă:
2 căni cu smântână foarte rece
4 linguri de unt nesărat
225 grame de ciocolată albă
3 pași pentru a prepara cremă de tort cu ciocolată albă:
1. Într-un bol mic termorezistent, se rupe ciocolata bucățele și se adaugă și untul. Se încălzește o oală cu puțină apă și se topesc ciocolata și untul la bain-marie.
2. Se adaugă aproximativ 1/2 cană cu smântână în compoziția cu ciocolată albă și se amestecă bine, până când se combină ingredientele.
3. Într-un bol mai mare, se toarnă smântâna rămasă alături de mixul cu ciocolată albă. Cu ajutorul unui tel sau a unui mixer, se amestecă bine crema, până când devine omogenă și pufoasă. Ai grijă să nu amesteci prea tare și să-i dai un aspect poros. Se acoperă bolul cu folie alimentară și se lasă la frigider să se răcească, până când se prepară blatul.
Dacă ai de gând să folosești crema de tort cu ciocolată albă și pentru exteriorul tortului, te sfătuim să păstrezi o bucățică de ciocolată solidă pentru a o rade deasupra. Efectul e maxim!