Dulceaţă de prune delicioasă în 5 pași

dulceata-de-prune-totul-despre-mame

Rețetă de toamnă – dulceață de prune

Odată cu venirea toamnei, putem să ne bucurăm de fructele și legumele care se găsesc în piață doar în acest sezon. Pentru astăzi, v-am pregătit o rețetă de dulceață de prune, numai bună de păstrat pentru la iarnă în cămară.

Iată cât de ușor puteți prepara și voi această rețetă de dulceață de prune pentru micii și marii pofticioși din familie!

Ingrediente pentru dulceață de prune:

2 kilograme de prune, fără sâmburi
2 kiloegrame de zahăr
zeama de la 1 lămâie

5 pași pentru a prepara dulceață de prune:

1. Prunele se aleg, să nu fie lovite sau să aibă viermi, se spală bine sub un jet de apă rece și se lasă la scurs. Se scot sâmburii și se pun jumătățile de prune într-un bol mare de sticlă.

2. Într-un alt bol, se pune un strat de prune, unul de zahăr și se repetă procedeul până se termină ingredientele. Se lasă astfel până a doua zi, pentru a se scurge sucul din prune și combina cu zahărul. Se amestecă ușor de câteva ori pe parcursul procesului.

3. A doua zi se pun prunele împreună cu sucul și zahărul într-o oală, pe aragaz, la foc mic. Se amestecă în mod constant cu ajutorul unei linguri de metal, pentru a se topi zahărul și combina cu zeama de la prune.

4. Se dă focul mai tare după ce se topește zahărul, însă nu vă opriți din amestecat, deoarece se poate lipi foarte ușor de vasul în care gătiți. Spre sfârșitul procesului, se adaugă și zeama de la o lămâie. Se închide focul și se acoperă vasul cu un prosop de bucătărie umezit până când se răcește dulceața.

5. Se depozitează dulceața în borcane sterilizate în prealabil. Se poate servi cu pâine și unt la micul dejun sau ca un răsfăț culinar dulce după orice masă doriți.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație