Gem de portocale

gem-de-portocale-totul-despre-mame

Rețetă aromată de gem de portocale

Orice mămică își dorește să aibă ceva dulce și sănătos pentru cei mici. Așa că v-am pregătit o rețetă absolut delicioasă de gem de portocale, care poate fi servită celor dragi pe pâine prăjită, la micul dejun, alături de o cană cu ceai, sau ca un deliciu culinar în timpul zilei.

Iată cât de ușor puteți prepara și voi această rețetă aromată de gem de portocale în propria bucătărie!

Ingrediente pentru gem de portocale:

5 căni cu felii de portocale dulci (aproximativ 8 portocale mijlocii decojite și împărțite în sferturi)
1 lingură de coajă rasă proaspătă de portocală
1 cană de zahăr brut din trestie (mai puțin, dacă preferați mai puțin dulce)
1/4 cană de suc de portocale proaspăt stors
sucul de la 1/2 lămâie
2 crenguțe de cimbru proaspăt tocat (aproximativ 1 lingură)
1 praf de sare de mare

4 pași pentru a prepara gem de portocale:

1. Într-o cratiță mare, se adaugă feliile de portocale, sucul de portocale, sucul de lămâie și zahărul și se pun pe foc mediu-mare, amestecând frecvent, pentru a se integra ingredientele.

2. Odată ce ajunge la punctul de fierbere compoziția, se reduce focul la mic-mediu și se adaugă un vârf de cuțit de sare și se amestecă. Se fierbe timp de aproximativ 30 de minute, apoi se adaugă cimbrul și coaja rasă de portocală.

3. Continuați să fierbeți până când amestecul se reduce cu aproximativ o treime. Ar trebui să obțineți o compoziție groasă și siropoasă, întregul proces putând să dureze până la o oră. Se adaugă puțin mai mult zahăr pentru a o ajuta să se îngroașe și mai mult.

4. După ce se îngroașă semnificativ, se stinge focul și se lasă să se răcească. Se toarnă în borcane sterilizate în prealabil și se ține într-o cameră răcoroasă, respectiv în debara.

Citește și:
Dulceaţă de dovleac cu portocale şi stafide
Jeleu de fructe fără zahăr (de la 1-2 ani)
Dulceaţă de prune
Dulceaţă de gutui
Dulceaţă de mure

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()