Gogoşi pufoase la cuptor

Rețetă de gogoși pufoase pentru pofticioși

Pentru că cei mici sunt îndrăgostiți de gogoși, iată o variantă a rețetei clasice, în care înlocuim prăjitul cu coptul. Știm cât de greu este să menținem o alimentație sănătoasă și gustoasă în același timp, dar de multe ori nu este nevoie să renunțăm la preparatele mult iubite, ci doar să schimbăm unele tehnici de gătit.

Ingrediente pentru gogoși pufoase:

280 grame de făină albă
150 grame de zahăr (plus 50 de grame pentru servit)
5 grame de sare
10 grame de praf de copt
4 grame de esență de vanilie
30 de grame de unt
2 ouă mari
170 mililitri de lapte

5 pași pentru a prepara gogoși pufoase:

1. Se preîncălzește cuptorul la 200°C cu maxim 10 minute înainte de a fi gata aluatul de gogoși.

2. Untul se încălzește puțin într-un bol, iar în altul se bat spumă cele două ouă. Peste unt, se adaugă extractul de vanilie, laptele puțin încălzit și ouăle. Se amestecă bine, până când obținem o compoziție omogenă. Aveți grijă ca acest amestec să fie cald, nu fierbinte.

3. Într-un castron, se adaugă făina, zahărul, sarea și praful de copt. Peste, se toarnă amestecul lichid peste și se combină ingredientele. Aluatul se frământă ușor, până când ajunge la o consistentă netedă și elastică. Dacă este nevoie, mai adăugați puțină făină. Se acoperă și se lasă la crescut 1-2 ore, până când își dublează volumul.

4. Se întinde aluatul la o grosime mai mare și se taie gogoșile cu ajutorul gurii unui pahar. Pentru a lăsa o gaură în mijlocul acestora, puteți folosi un pahar de shot-uri sau sticluța de la niște medicamente.

5. Se mai lasă la crescut încă 40-60 de minute, după care se introduc la cuptor și se coc pentru aproximativ 8 minute. Se scot gogoșile, se lasă puțin să se răcească, după care se trec prin zahăr și se lasă să se răcească de această dată complet.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație