Negrese cu nucă pentru veri delicioase

negrese cu nuca

Rețeta de negrese cu nucă este are o savoare cu atât mai specială datorită ingredientelor sănătoase din compoziție. Nu folosește zahăr și nici îndulcitori artificiali și, tocmai de aceea, gustul este deosebit. Gemul din compoziție face negresa un desert răcoritor.

INGREDIENTE
1 cană și jumătate cu apă
un praf de sare
1 cană stevia rebaudiană
1/2 cană ulei
2 căni pline cu vârf de făină
2 lg cacao
1 plic praf de copt
esență de rom
3 – 4 lg gem fără zahăr
1 cană nucă

PREPARARE

Într-un vas se pun apa, stevia rebaudiană și praful de sare. Se amestecă până ce se topește zahărul verde, se adaugă silvoita si nuca tăiată grosier. Se amestecă, apoi se toarnă uleiul și esența de rom. Separat, se amestecă făina cu cacaoa și praful de copt. Se toarnă peste amestecul lichid și se omogenizează bine. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se toarnă compoziția. Se nivelează și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 minute (să treacă testul scobitorii). Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()