Nuci umplute

nuci-umplute-totul-despre-mame

Prăjitură de casă românească – nuci umplute

Suntem sigure că vă aduceți aminte acele nuci umplute delicioase preparate de bunici sau mămici când erați mici. Noua ni s-a făcut dor de gustul dulce presărat cu nucă măcinată al copilăriei, așa că v-am pregătit o rețetă tradițională de nuci umplute.

Va trebui să achiziționați o formă de nuci pentru această rețetă, care poate fi găsită în comerț sau chiar să împrumutați din familie. Iată ce pași trebuie să urmați pentru un răsfăț culinar dulce, care vă va duce înapoi în timp!

Ingrediente pentru nuci umplute:

2 ouă
200 grame de zahăr
250 grame de unt moale
500 grame de făină
1/2 linguriță de praf de copt
2 esențe de vanilie
800 grame de umplutură (gem amestecat cu nuci măcinate)

4 pași pentru a prepara nuci umplute:

1. Într-un bol mare, se adaugă făina, praful de copt, esența de vanilie și untul la temperatura camerei. În alt bol, se amestecă oul cu zahărul, după care se adaugă peste ingredientele uscate și se amestecă ingredientele până când obțineți aluatul.

2. Se presară cu făină o suprafață de lucru, se pune aluatul și se mai frământă puțin. Se rulează aluatul în rulouri subțiri, care se taie ulterior bucățele de 6-7 grame. Se pun bucățele de aluat în forma de nuci, mulându-se bine.

3. Se pune forma la foc mediu pe aragaz și se lasă pe fiecare parte până când se coc bine. Se lasă mai mult pe partea exterioară a nucilor. Se desprind nucile de pe formă și se lasă puțin să se răcească. Se curăță marginile nucilor și se prepară umplutura.

4. Se macină câteva nuci și se amestecă împreună cu ce tip de gem doriți. Se umplu jumătățile de nucă cu această umplutură, cu vârf, după care se pun capacele. Se pot servi calde sau reci, dar mereu cu un pahar călduț cu lapte. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()