Pască cu ciocolată – deliciul bunicii

Pască de ciocolată pentru Paște

Rețeta secretă a bunicii de pască cu ciocolată

Printre rețetele cele mai așteptate de Paște se numără și cea de pască cu ciocolată. Cei mici vor savura acest desert pe nerăsuflate și își vor dori ca Paștele să fie de mai multe ori pe an. Bineînțeles, poți pregăti pasca cu ciocolată și în alte ocazii, având în vedere că este atât de gustoasă, de ușor de făcut și că seamănă destul de mult cu un tort de ciocolată mai puțin pretențios. Mai jos vă împărtășesc secretul acestui deliciu al bunicii.

Ingrediente pentru pască cu ciocolată:

4 ouă
8 linguri de zahăr
3 pliculețe de zahăr vanilat
1 pachet de unt
4 linguri de făină
1 praf de copt
6 linguri de cacao
1 esență de rom
coaja rasă de la 1/2 lămâie
100 de grame de rahat
1 foaie de aluat de cozonac

4 pași pentru a prepara pască cu ciocolată:

1. Se bat gălbenușurile împreună cu untul și cu zahărul până se obține o compoziție omogenă. Apoi se adaugă făina, praful de copt și cacao. După ce se amestecă totul, se pune și esența de rom și coaja rasă de la 1/2 de lămâie și de la 1/2 de portocală. Se amestecă toată compoziția din nou.

2. Se taie cubulețe rahatul și se introduce în umplutura formată.

3. Se ia puțin aluat de cozonac se întinde cu sucitorul, până se formează o foaie mai groasă și se pune în tava acoperită cu hârtie de copt și se lasă puțin să crească. Apoi se adaugă umplutura cu cacao. Se mai lasă încă jumătate de oră la crescut cu totul.

4. Partea superioară se unge cu ou bătut și se introduce în cuptorul preîncălzit la foc mediu, pentru aproximativ 1 oră și 10 minute.

Sfaturi:

Nu se deschide cuptorul pentru a se verifica preparatul decât dupa 25 de minute. În momentul în care considerăm că este gata pasca cu ciocolată, putem să o încercăm cu o scobitoare.

Dacă simțiți nevoia de cariație, puteți înlocui rahatul cu stafide sau alte tipuri de fructe uscate.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație