Prăjitură cu bezea şi fructe

prajitura-cu-bezea-si-fructe-totul-despre-mame

Răsfăț culinar – prăjitură cu bezea și fructe

Această prăjitură cu bezea și fructe se prepară fără ajutorul cuptorului, fiind un desert gata cât ai clipi pentru cei mici. Simțiți-vă libere să experimentați cu orice combinație de fructe uscate și nuci vă este pe plac: stafide, cireșe, afine, nuci și alune. Puteți menține proaspătă această prăjitură și la congelator, pregătind-o pentru vizitele neașteptate. Ingredientele pe care vi le-am pregătit ajung pentru aproximativ 14 bucăți de prăjitură cu bezea și fructe, dar vă garantăm că acestea vor dispărea mai repede decât vă așteptați de pe masă.

Ingrediente pentru prăjitură cu bezea și fructe:

100 grame de unt
300 grame de ciocolată neagră sau cu lapte
4 linguri de sirop de zahăr
200 grame de biscuiți digestivi
75 grame de mini bezele
75 grame de afine uscate
75 grame de arahide sărate, fărâmițate

5 pași pentru a prepara prăjitură cu bezea și fructe:

1. Se tapetează o tavă de cuptor cu foaie de copt, care se unge cu puțin ulei. Hârtia de copt trebuie lăsată puțin mai mare, pentru a putea acoperi partea de sus a prăjiturii.

2. Untul se topește ușor într-o tigaie, la foc mic, alături de ciocolată și sirop. Se dă la o parte repede de pe foc, lăsând puțin să se răcească apoi,

3. Între timp, se adaugă biscuiții digestivi într-un bol mai mare și se rup în bucăți mici. Se amestecă biscuiții împreună cu bezelele, afinele și arahidele. Se toarnă toate în amestecul de ciocolată și se amestecă bine.

4. Această compoziție se pune în tava de copt și se uniformizează prăjitura cu o spatulă. Se acoperă partea de sus a prăjiturii cu hârtie de copt și se presează cu mâinile, pentru a compacta amestecul. Se dă la frigider pentru a se stabiliza prăjitura.

5. După ce a redevenit compactă ciocolata, puteți scoate prăjitura din tavă, tăia felii și servi pofticioșii familiei.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație