Prăjitura Raffaello cu cremă de vanilie

Prăjitura Raffaello cu cremă de vanilie este una dintre preferatele copiilor mei, o prăjitură ce ocupă lejer unul dintre locurile fruntașe.

Dacă îi întreb pe copiii mei ce prăjitură vor să le pregătesc în weekend, inevitabil se aude în cor: prăjitură Raffaello cu cremă de vanilie. Mai nou, au cerut și cu cremă de lămâie și s-a dovedit o rețetă excelentă, deoarece în numai o zi s-a golit toată tava.

Iar dacă mă întrebi pe mine care e cea mai bună bomboană din lume, fără să stau pe gânduri îți voi răspunde: Raffaello.

Prăjitura Raffaello cu cremă de vanilie

Eu fac foarte des această prăjitură, dar asta pentru că nu scap de cei mici. Dacă ar fi să aleg, aș savura această prăjitură în special iarna. Mi se pare un gust de iarnă ce-mi aduce aminte de copilărie.

Dar haideți să vedem rețeta pentru Părjitura Raffaello cu cremă de vanilie

Blat cu nucă:

–          5 albușuri

–          120 de grame de zahăr

–          150 de grame de nuci prăjite și tocate (eu le presez cu un făcăleț sau un sucitor după ce s-au rumenit pe hârtie de copt la cuptor)

–          2 linguri de făină

–          o jumătate de plic de praf de copt

Blat cu nucă de cocos:

–          5 albușuri

–          120 de grame de zahăr

–          100 de grame de nucă de cocos

–          2 linguri de făină

–          o jumătate de plic de praf de copt

Cremă de vanilie:

–          10 gălbenușuri

–          120 de grame de zahăr

–          500 mililitri lapte

–          100 de grame amidon de porumb

–          un pachet de unt gras (80% grăsime)

Decor:

–          nucă de cocos sau ciocolată albă

Prăjitura Raffaello cu cremă de vanilie

Mod de preparare:

Mai întâi se pregătește crema deoarece are nevoie de timp ca să se răcească.

400 de ml de lapte se pun la fiert și separat se bat spumă gălbenușurile cu zahărul. Se adaugă amidonul și laptele rămas. Compoziția se toarnă peste laptele care se află pe foc și se amestecă continuu până ce începe să fiarbă și se îngroașă.

Crema se ia de pe foc, se lasă puțin la răcit, apoi se acoperă cu folie alimentară ca să nu facă crustă și se lasă la rece.

După ce s-a răcit se amestecă cu untul.

Cât timp se răcește crema poți prepara cele două blaturi.

Blatul cu nucă:

Se bat spumă albușurile iar apoi se adaugă zahărul la final, puțin câte puțin până ce vei obține o bezea tare. Se încorporează cu o spatulă, mestecând de jos în sus făina cu praful de copt, iar la final se adaugă și nucile.

Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pune la cuptor pentru aproximativ 15 minute la o temperatură de 180 de grade Celsius.

Între timp se prepară blatul de cocos, identic cu cel de nucă, cu diferența că la final adaugi nuca de cocos.

Când blaturile și crema sunt răcite complet se asamblează prăjitura. Peste blatul cu nucă se pune jumătate din cremă, apoi se așază blatul cu nuca de cocos și restul de cremă. Pe deasupra se prepară fungi de nucă de cocos sau ciocolată albă răzuită.

Nu pot decât să mai spus: Atenție la frigider! Se va devora Prăjitura Raffaello cu cremă de vanilie.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație