3 rețete simple de desert pentru Ziua îndrăgostiților

O surpriză romantică nu se poate face doar în oraș, la restaurant, ci și în propria noastră casă. Îți garantăm că nu îți vei petrece foarte mult timp în bucătărie, iar rezultatul final va fi pe măsura așteptărilor voastre!

Iată ce delicii culinare ți-am pregătit special pentru Valentine’s Day!

tiramisu-totul-despre-mameTiramisu

Ingrediente pentru tiramisu:

568 mililitri de smântână
250 grame de cremă de mascarpone
75 mililitri de vin Marsala
5 linguri de zahăr brun
300 mililitri de cafea tare, făcută cu două linguri de cafea măcinată și 300 mililitri de apă
175 grame de pișcoturi
25 grame de ciocolată neagră
2 lingurițe de pudră de cacao

3 pași pentru a prepara tiramisu:

1. Într-un bol mare, se combină smântâna, crema de mascarpone și zahărul. Se amestecă bine, până când se combină complet crema de mascarpone și smântâna și rezultă consistența unei creme groase.

2. Cafeaua se pune într-un vas puțin adânc și se înmoaie câteva pișcoturi pentru câteva secunde, evitând înmuierea acestora. Într-un vas, se face o bază din jumătate din cantitatea de pișcoturi înmuite în cafea, peste care se adaugă jumătate din crema formată. Se rade peste cea mai mare parte a ciocolatei, după care se adaugă încă un strat de pișcoturi și unul de cremă.

3. Se acoperă și se lasă la rece pentru câteva ore sau peste noapte. Poate fi păstrat desertul la frigider timp de până la două zile. Pentru a servi aceste desert celui drag de Ziua îndrăgostiților, se presară cu pudră de cacao și se mai dă pe răzătoare ciocolata rămasă.

creme-brulee-totul-despre-mameCreme brulee

Ingrediente pentru creme brulee:

950 mililitri de smântână
1 păstaie de vanilie, tăiată și curățate semințele
1 cană de zahăr vanilat
6 gălbenușuri mari de ou
2 litri de apă fierbinte

3 pași pentru a prepara creme brulee:

1. Se încălzește cuptorul la 162 grade Celsius. Se adaugă smântâna, păstaia de vanilie și semințele într-o cratiță medie, la foc mediu spre mare și se aduce la punctul de fierbere. Se închide focul, se acoperă și se lasă să se răcească pentru 15 minute. Se scoate păstaia de vanilie.

2. Într-un bol mediu, se amestecă împreună 1/2 cană de zahăr și gălbenușurile de ou până se omogenizează și capătă o culoare mai deschisă. Se adaugă smântâna, câte puțin, amestecând continuu. Se toarnă compoziția în șase vase mici de cuptor. Acestea se pun într-o tavă mare de tort, în care se toarnă suficientă apă fierbinte cât să ajungă la jumătatea înălțimii vaselor. Se lasă pentru aproximativ 40-45 de minute.

3. Se scot vasele din cuptor și se dau la frigider pentru cel puțin două ore și cel mult trei zile. Se scot din frigider, se lasă 30 de minute, după care se adaugă jumătatea de cană de zahăr vanilat rămasă în mod egal între cele șase vase. Cu ajutorul unei torțe speciale de gătit, se caramelizează zahărul de deasupra. Se lasă să se răcească pentru cinci minute înainte de a se servi.

capsune-invelite-in-ciocolata-totul-despre-mameCăpșune învelite în ciocolată

Ingrediente pentru căpșune învelite în ciocolată:

170 grame de ciocolată cu lapte, mărunțită
85 grame de ciocolată albă, mărunțită
500 grame de căpșune cu codițe (aproximativ 20), spălate și uscate foarte bine

3 pași pentru a prepara căpșune învelite în ciocolată:

1. Se adaugă cele două tipuri de ciocolată în două boluri medii rezistente la căldură. Se adaugă puțină apă în două oale mijlocii și se aduce la punctul de fierbere, la foc mic. Se oprește focul, se pun cele două boluri cu ciocolată deasupra apei să se topească. Se amestecă până când se omogenizează.

2. Când ciocolata este topită uniform, se scot bolurile în oale. Se pune hârtie de copt într-o tavă mare. Ținând căpșunele de codițe, se înmoaie în ciocolata cu lapte topită, având grijă să cadă excesul de ciocolată înapoi în castron. Se pun pe foaia de copt.

3. Se înmoaie o furculiță în ciocolată albă și se burnițează ciocolata albă peste căpșunele de pe foaie. Se lasă să se răcească pentru 30 de minute.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()