Salam de biscuiți. Rețeta care îți amintește de copilărie

Iulia Mirică
salam de biscuiți felii tavă
Vă amintiți de gustul copilăriei? Am pregătit o rețetă de salam de biscuiți pentru a ne stimula papilele gustative, dar și pofta de joacă.

Salam de biscuiți de casă: o rețetă ușoară, dar delicioasă!

Gustul copilăriei ne este adesea reînnoit de diferite experiențe, însă deserturile se descurcă cel mai bine la acest capitol. Am pregătit o rețetă de salam de biscuiți cu migdale și cu nuci pentru a ne stimula papilele gustative, dar și pofta de joacă.

Iată cum puteți face acasă un salam de biscuiți demn de a fi transmis generațiilor viitoare!

Ingrediente pentru salam de biscuiți:

70 de grame de migdale (aproximativ 1-2 căni)
70 de grame de nuci
50 de grame de ciocolată
2 biscotti
2 pliculețe de zahăr vanilat
6 linguri de unt nesărat
1/2 cană de zahăr pudră
1 linguriță de coajă rasă de portocală (de la 1/2 portocală)
100 de mililitri de lapte

7 pași pentru a prepara salam de biscuiți:

1. Se pune un grătar de cuptor în mijlocul acestuia și se preîncălzește cuptorul la 170 de grade (treapta 4 pe gaz).

2. Migdalele, nucile și biscotti se strivesc, respectiv fărâmițează cu ajutorul unui sucitor, urmând să le punem într-o tavă la cuptor, pe o hârtie de copt. Se coc până când nucile sunt ușor prăjite, undeva între 6 și 8 opt. Se lasă la răcit.

3. Untul se taie în cubulețe și se lasă la temperatura camerei. Se pune împreună cu untul și ciocolata într-un bol rezistent la căldură și se fierbe la bain marie pentru aproximativ 6 minute, până când se topește ciocolata și se omogenizează amestecul.

4. Amestecăm ciocolata și untul cu laptele, până se integrează în compoziția finală.

5. Adăugăm migdalele, nucile, biscotti și coaja de portocală și mai amestecăm încă o dată. Acoperim vasul și îl ținem în frigider între o oră jumătate și două.

6. După ce am lăsat compoziția la frigider, o împărțim în două. Jumătate din compoziție o așezăm în centrul unei folii de plastic sau celofan. Cu ajutorul unei spatule, formăm amestecul într-un rulou și răsucim captele, pentru a-l sigila. Același procedeu îl aplicăm și pentru cealaltă jumătate.

7. Introducem rulourile la frigider pentru o oră. Împrăștiem zahărul pudră pe o farfurie. Îndepărtăm folia de celofan din salamurile de biscuiți și le rostogolim în zahăr până se acoperă complet. Înlăturăm excesul de zahăr, lăsăm rulourile 15 minute la temperatura camerei și tăiem felii cu ajutorul unui cuțit zimțat.

Sfaturi pentru atunci când preparați salam de biscuiți:

Acest desert poate fi introdus în congelator cel mult o lună. Când vreți să-l serviți, trebuie lăsat la temperatura camerei pentru cel puțin 25 de minute înainte de feliere.

Dacă nu aveți biscotti, puteți pune biscuiți normali.

Citește și: Rețete rapide

Iată și o rețetă de salam de biscuiți a maestrului Horia Virlan:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa