Tartă cu gutui

tarta-cu-gutui-totul-despre-mame

Rețetă de prăjitură cu fructe de toamnă – tartă cu gutui

V-am pregătit o rețetă aromată de tartă cu gutui pentru zilele ploioase din această perioadă.

Va necesita puțin mai mult timp de preparare, așa că este ideală pentru serile alături de cei dragi, când toată familia se strâng în bucătăria cu miros de gutui coapte.

Iată cum puteți pregăti acest deliciu culinar perfect pentru acest sezon!

Ingrediente pentru tartă cu gutui:

pentru aluat:

1 1/2 căni cu făină
1 1/2 linguri de zahăr
1 linguriță cu sare
1/2 cană de unt nesărat
3 linguri de apă rece
1 1/2 lingurițe de oțet de cidru

pentru umplutură:

1 cană cu zahăr
1 lingură de miere
5 linguri de unt nesărat, la temperatura camerei
1/2 linguriță de scorțișoară
8 gutui mici, decojite

8 pași pentru a prepara tartă cu gutui:

1. Pentru a prepara aluatul, se amestecă făina, zahărul și sarea într-un bol mare. Se adaugă untul și se amestecă, până când acesta se integrează în compoziție.

2. Se amestecă 3 linguri de apă rece cu oțet într-un bol mic, după care se toarnă peste compoziția cu unt și făină. Se amestecă iar, până când se formează un aluat umed. Adăugați mai multă apă rece, dacă aluatul este uscat. Se întinde aluatul, se pune într-o folie alimentară și se lasă la frigider pentru cel puțin o oră.

3. Pentru a face umplutura, se pun cuburi de gheață într-o tigaie și se dă la o parte. Se amestecă zahărul, mierea și untul nesărat într-o tigaie termorezistentă. Se amestecă acestea la foc mediu, până când se dizolvă zahărul.

4. Se crește căldura de la mediu la mare și se fierbe până când caramelul este de culoarea chihlimbarului, pentru aproximativ 8 minute. Amestecați ocazional, pentru a nu se lipi caramelul de tigaie.

5. Se închide focul, se adaugă untul și scoțișoara și se amestecă. Se plasează tigaia cu caramel deasupra celei cu gheață și se lasă până când caramelul se răcește, pentru aproximativ 30 de minute, după care se dă gheața la o parte.

6. Se poziționează un raft în centrul cuptorului și se preîncălzește acesta la 205 grade Celsius. Gutuile se taie bucățele de 1 centimetru și câteva felii. Se aranjează bucățelele de gutui pe caramelul din tigaie.

7. Aluatul se întinde pe o suprafață presărată cu făină. Se așază deasupra gutuilor, se introduc marginile aluatului în jos, pe lângă gutui. Se înțeapă aluatul cu o furculiță la mijloc, pentru a permite aburului să iasă, în timpul coacerii.

8. Se așază cratița pe o foaie de copt pusă într-o tavă. Se coace pentru aproximativ 1 oră și 15 minute. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească pentru 30 de minute. După aceea, puneți o farfurie deasupra cratiței și se întoarce tigaia, lăsând tarta să alunece pe farfurie. Serviți cald sau la temperatura camerei.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație