Tarta cu mere cu blat crocant şi fructe glasate, un desert excelent vara

Tarta cu mere la tavă
Tarta cu mere, unul dintre deserturile favorite pe timp de vară

Tarta cu mere şi aluat crocant se prepară uşor şi are un gust de neuitat

Numai gândul la tarta cu mere ne binedispune, aşa că de ce nu am trece la fapte şi nu am pregăti chiar noi un astfel de desert? O rețetă de tartă cu mere deosebită este cea cu blat crocant, ca de foietaj, peste care se aşază felii subţiri de mere proaspete. Tarta cu mere este o prăjitură excelentă şi o alternativă perfectă la deserturile cu cremă grea.

Tarta cu mere trece la un alt nivel

Această rețetă de tartă cu mere nu este greu de făcut şi nu te pune pe drumuri după nişte ingrediente complicate, dar rezultatul este cu adevărat sofisticat. Cheia este combinaţia dintre făină, unt şi apă rece, care face ca aluatul să fie unul sfărâmicios, aluat peste care se adaugă o compoziţie simplă cu mere. Acestea se pun direct pe foaia de tartă şi se asezonează cu puţin unt şi zahăr.

Ingrediente pentru şase porţii de tarta cu mere

Pentru aluat:

175 grame de făină
1/2 linguriţă de sare
2 linguriţe de zahăr
115 grame de unt nesărat, tăiat cubuleţe
3-4 linguri de apă rece

Pentru compoziţie:

2 mere mari
zeama de la jumătate de lămâie
3 linguri de zahăr
2 linguri de unt nesărat, rece, tăită cubuleţe
2 linguri de gem de caise
3 linguri de fulgi de migdale

Cum se face tarta cu mere cu blat crocant?

3/4 din cantitatea de făină, sarea şi zahărul se pun în vasul de la robotul de bucătărie sau în cel de la blenderul vertical pentru a fi mărunţite cu ajutorul lamei de oţel. Pulsează de două-trei ori şi amestecă ingredientele, adaugă untul şi pulsează din nou aproximativ 15-20 de secunde până când obţii o pastă. Încorporează şi restul de făină şi mai pulsează de patru-cinci ori, până când vei avea un aluat sfărâmicios.

Aluatul se pune într-un bol şi se amestecă cu ajutorul unei spatule cu trei linguri de apă. Când blatul rămâne legat, este gata. Mai adaugă o lingură – două de apă dacă ţi se pare că e prea sfărâmicios. Pune aluatul pe o suprafaţă plată, curăţată în prealabil, şi frământă-l până obţii o bilă elastică. Cu ajutorul unui sucitor, întinde aluatul sub formă de pătrat şi pune-l la frigider pentru cel puţin 30 de minute.

Între timp, pregăteşte o tavă pentru copt: tapeteaz-o cu hârtie specială şi aşază deasupra blatul, având grijă să îndepărtezi marginile care rămân pe dinafară. Pune-o din nou în frigider.
Taie merele în două, scoate sâmburii, iar apoi taie-le în semicerc, felii subţiri. Stropeşte-le cu sucul de lămâie că să nu oxideze şi aşază feliile în patru rânduri pe toată suprafaţă tartei (opt-nouă felii pe rând). Presară cubuleţele de unt peste mere şi adaugă zahăr. Bagă tarta cu mere la cuptor şi coace-o 45-50 de minute până când merele se rumenesc.

Aici găsiți o rețetă delicioasă de tort cu cremă de lămâie și mascarpone.

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()