Tartă cu prune, delicioasă și ușor de preparat

Alexandra Constantin

Merele, perele, strugurii și prunele sunt doar câteva dintre fructele de care trebuie să profiți din plin pe perioada lunilor de toamnă. Poți începe prin a prepara rețeta de tartă cu prune, pe care nu numai că o pregătești rapid, ci are un gust dulce și parfumat.

Nu poate să treacă toamna fără să te bucuri de gustul dulce și aromat al prunelor. Incluse în alimentație, acestea sunt un aliat de încredere al sănătății digestive, ajută la reglarea tensiunii arteriale, țin la distanță problemele oculare, întăresc imunitatea și previn apariția mai multor forme de cancer. Consumă-le ca atare la gustarea dintre mese sau prepară deserturi delicioase care să le includă, precum rețeta de tartă cu prune, arată www.parents.com.

Cum prepari rețeta de tartă cu prune

INGREDIENTE

Pentru tartă

jumătate de cană cu lapte

2 lingurițe de zahăr

1 plic de drojdie

430 de grame de făină și alte 50 de grame

1 praf de sare

1 ou

50 de ml de ulei

3 linguri de miere

3-4 prune mai mari

1 linguriță de zahăr

Pentru glazură

60 de grame de zahăr

60 de ml de apă

1 linguriță de coajă de lămâie rasă

PREPARARE

Pui laptele într-o oală mai mică, adaugi două lingurițe de zahăr, amesteci ca să se topească și iei de pe foc când s-a încălzit puțin. Adaugi plicul de drojdie, amesteci bine și lași vasul deoparte 5 minute.

Între timp, amesteci într-un bol 400 de grame de făină cu sarea. Într-un castron mai mic bați oul cu mierea și uleiul. Torni făina rămasă (doar cele 30 de grame) și omogenizezi ingredientele. Pui compoziția peste cea de lapte cu drojdie.

Adaugi compoziția în bolul mai mare cu făină, după care amesteci bine. Pui aluatul pe blatul de lucru pe care ai presarat făină și frămânți 5-10 minute până când nu se mai lipește de mâini.

Acoperi bolul cu un prosop curat de bucătărie și îl lași 1-2 ore într-un loc cald (până când aluatul își dublează volumul). Scoți aluatul din bol și-l lași să mai stea pe masă 3 minute. Întinzi aluatul cu sucitorul cât să obții o formă rotundă care să se potrivească în tava cu fund detașabil.

Ungi forma cu puțin ulei, tapetezi cu făină, după care așezi aluatul. Încingi cuptorul. Tai prunele în felii mai groase, apoi le așezi una lângă alta peste aluat astfel încât să se umple tava. Deasupra presari lingurița de zahăr. Dai tava la cuptor pentru 40-45 de minute (până trece testul scobitorii sau când marginile tartei sunt rumenite).

Între timp, prepari glazura cu lămâie. Pui zahărul și apa într-o oală mai mică și lași vasul pe foc. Dai focul mai încet când începe să clocotească și mai lași alte 5 minute. Iei vasul de pe foc, lași să se răcească, adaugi coaja rasă de lămâie și amesteci bine.

Desfaci cu grijă tava și scoți tarta cu prune. Torni glazura deasupra astfel încât să acopere toata suprafața prăjiturii.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa