Tartă simplă cu mere

TOTUL DESPRE MAME
tartă simplă cu mere
Se poate servi cu frișcă sau înghețată dacă vrei ca răsfățul să fie mai mare.

V-am făcut program pentru weekend! Sâmbătă sau duminică, la alegere, vă treziţi un pic mai devreme şi pregătiţi această tartă simplă cu mere minunată pentru voi şi micuţii vostri. La masa de prânz va merge minunat scoasă de la frigider, cu nişte frişcă alături. Ce spuneţi? Yummy, aşa-i?

Ingrediente pentru o tartă simplă cu mere pentru 4 persoane:

4 mere mari verzi • 300 g de făină albă • 170 g de unt • 1 ou • 80 g de zahăr tos • ¼ linguriţă de scorţişoară • ½ de esenţă de rom • 1 lămâie
1 vârf de cuţit de sare

Mod de preparare

Se taie untul cubuleţe, apoi se amestecă, folosind vârful degetelor cu făina, praful de sare şi o lingură de zahăr. Când se obține un amestec cu aspect nisipos, este momentul să se adăuge oul bătut şi o lingură de apă de la gheaţă. Se amestecă, frământând uşor, iar dacă aluatul pare prea tare, se mai adăugă o lingură de apă. Se pune aluatul în frigider pentru 30 de minute, acoperindu-l cu o folie de plastic.

În timp ce aluatul este în frigider se încinge cuptorul la temperatura de 175°C. Se curăţă merele, apoi se taie în două de-a lungul şi se scot sâmburii. Se taie merele felii de-a lungul fără a le despica până pe partea cealaltă.

Se scoate aluatul din frigider şi se întinde o foaie cu dimensiunea puţin mai mare decât a tăvii în care au fost așezate merele.

Se presară restul de zahăr într-o tavă, apoi se aşează jumătăţile de mere cu locul unde a fost căsuţa seminală în jos. Se presară bine merele cu zahăr, apoi se acoperă cu foaia de aluat, lăsând un pic din margini peste marginile tăvii.

Se coace tarta timp de 30 de minute, apoi se lăsă să se odihnească 2-3 minute. Se poate servi simplă, cu frișcă sau cu înghețată de vanilie.

Dacă îți plac merele și vrei să mai pregătești și alte deserturi în care el să fie vedetă îți mai recomandăm și:

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa