Tiramisu cu mascarpone

Desert italienesc pe gustul copiilor – tiramisu cu mascarpone

La origine, rețeta de tiramisu provine din Italia și conține cafea și Amaretto. Noi ne-am gândit să vă arătăm o alternativă care este perfectă și pentru copii. Este un desert incredibil de ușor de preparat și savuros, iar întreaga familie va termina desertul cât ați clipi.

Ingrediente pentru tiramisu cu mascarpone:

5 ouă
450 grame de brânză mascarpone
3/4 cană de zahăr brun
1 linguriță de zahăr alb
1 cană cu lapte
400 grame de pișcoturi
5 linguri de cacao
1 praf de sare

8 pași pentru a prepara tiramisu cu mascarpone:

1. Se separă albușurile de gălbenușuri. Ideal ar fi ca ouăle să fie la temperatura camerei, dar proaspete și organice. Având în vedere că nu se gătește la cuptor această rețetă, calitatea ouălor este foarte importantă.

2. Se pun albușurile într-un bol adânc împreună cu un praf de sare și se bat cu un mixer pentru 4-5 minute, până când se formează o spumă.

3. Într-un alt bol, amestecăm cu mixerul gălbenușurile și zahărul. În 2-3 minute ar trebui să obțineți o cremă galben pal. Peste gălbenușuri se adaugă brânza mascarpone și se amestecă în continuare cu mixerul.

4. Se adaugă încet și albușurile spumă și se amestecă ușor cu ajutorul unei linguri de lemn. În acest fel, veți obține o cremă ușoară și pufoasă. Se pune deoparte.

5. Într-un alt bol, se amestecă laptele puțin încălzit cu 3 linguri de cacao și o linguriță de zahăr alb. Aceasta este alternativa rețetei originale, care folosește cafea, făcând rețeta perfectă și pentru copii.

6. Se pregătește un vas dreptunghiular de yena. Pișcoturile se înmoaie pentru 3 secunde pe fiecare parte în laptele cu cacao. Acestea vor absorbi laptele, nu se fărâmița și vor da o textură cremoasă preparatului.

7. Se pune un strat de pișcoturi, urmat de unul de cremă, repetând procesul până când se termină compoziția. La suprafață trebuie să fie un strat de cremă, peste care presărăm 2 linguri de cacao.

8. Se lasă în frigider pentru cel puțin 3 ore înainte de a-l servi, sau chiar peste noapte.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație