Tort cu fructe de toamnă

tort-cu-fructe-de-toamna-totul-despre-mame

Desert de toamnă – tort cu fructe

Dacă doriți un desert care să sărbătorească acest sezon, putețin încerca o rețetă de tort cu fructe de toamnă. Combinația perfectă vine sub forma prunelor, ciocolatei și alunelor de pădure.

Fie că vă bucurați de o felie la micul dejun alături de ceai sau cafea ori că serviți ca desert, este o idee grozavă de încercat în propria bucătărie.

Ingrediente pentru tort cu fructe de toamnă:

175 grame de unt
500 grame de prune
175 grame de zahăr muscovado
175 grame de făină
175 grame de alune de pădure măcinate
3 ouă
1 linguriță de praf de copt
50 grame de ciocolată neagră
2 linguri de alune de pădure

4 pași pentru a prepara tort cu fructe de toamnă:

1. Cuptorul se încălzește la 180°C / 160°C pe ventilație / treapta 4 pe baz. Luați o tavă rotundă de tort și ungeți-o cu unt la bază. Prunele se spală sub un jet de apă rece și se scurg. 4 prune se înjumătățesc și se dau la o parte. Restul prunelor se curăță de sâmburi și se taie mai mărunt.

2. Zahărul, untul, făina, alunele de pădure măcinate în prealabil, ouăle și praful de copt se pun într-un bol mai mare și se amestecă împreună cu ajutorul unei linguri de lemn sau a unui mixer pentru aproximativ 1-2 minute, până când se omogenizează și se deschid la culoare.

3. Se adaugă și prunele mărunțite și ciocolata ruptă în bucățele foarte mici. Se mai adaugă cu ajutorul mixerului, după care se toarnă compoziția de tort în tava tapetată cu hârtie de copt.

4. Se nivelează tortul, după care se așază prunele înjumătățite pe partea superioară a tortului, apăsându-le ușor în jos. Împrăștiați alunele de pădure peste. Coaceți pentru aproximativ 40-50 de minute sau până când partea de sus este aurie, iar tortul se simte ferm la atingere. Lăsați tortul să se răcească.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație