Tort de ciocolată pentru pofticioşi

Răsfățul culinar al copiilor – tort de ciocolată

Un desert cum este acest tort de ciocolată poate fi vedeta aniversărilor, dar și a zilelor în care serbăm ne-ziua de naștere a cuiva, exact ca în “Alice în țara minunilor”. Acest răsfăț culinar este foarte ușor de făcut, ingredientele sunt la îndemâna oricui, iar papilele gustative ale întregii familii vor fi răsplătite pe deplin.

Ingrediente pentru tort de ciocolată:

1 1/2 căni de pudră de cacao
1 1/2 lingurițe de sare
3 căni de făină
1 lingură de bicarbonat de sodiu
3/4 cană de ulei
1 1/2 căni cu lapte bătut
3 cești de zahăr
1 esență de vanilie
1 1/2 lingurițe de praf de copt
3 ouă mari
1 1/2 căni cu apă caldă

Ingrediente pentru topping:

2 1/4 căni de zahăr pudră
1/4 cană pudră de cacao
1 vârf de cuțit de sare
170 de grame de cremă de brânză
2 linguri de unt
250 de grame de ciocolată amăruie, topită și răcită ușor
3/4 cană de smântână

6 pași pentru a prepara tort de ciocolată:

1. Se încălzește cuptorul la 170°C.

2. Se adaugă făina, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea și zahărul într-un bol. Se adaugă treptat uleiul, laptele bătut, esența de vanilie, ouăle și apa încălzită puțin în prealabil, amestecând cu ajutorul unui mixer dat la cea mai mică treaptă.

3. După aproximativ 2 minute în care amestecăm cu mixerul compoziția omogenizată, se toarnă aluatul într-o tavă în care s-a pus o hârtie de copt unsă cu unt și presărată cu pudră de cacao.

4. Se toarnă aluatul în tavă. Se coace tortul pentru 45-55 de minute în cuptorul preîncălzit sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.

5. Se lasă tortul să se răcească în cuptor, cu ușa deschisă, pentru 20 de minute înainte de a-l scoate. Se taie capacul tortului și încă o dată la jumătatea acestuia.

6. Între timp, puteți face o glazură de ciocolată sau o cremă de fructe, care se întinde cu ajutorul unui cuțit de unt pe partea de jos, se adaugă a doua jumătate și se pune restul cremei sau glazurii deasupra și pe părți.

3 pași pentru a prepara topping:

1. Într-un bol, se amestecă zahărul, pudra de cacao și sarea.

2. Se amestecă untul împreună cu crema de brânză cu un mixer setat la viteză medie spre mare, până când se omogenizează. Se reduce viteza către minim și se adaugă treptat și mixul de zahăr și pudră de cacao, amestecând până se combină ingredientele.

3. Se toarnă încet ciocolata topită, într-un ritm constant, după care se adaugă smântâna și se bate cu un tel crema.

Sfat:

Tortul fără cremă sau glazură poate fi înfășurat într-o folie alimentară și sta la temperatura camerei sau în frigider peste noapte.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()