3 reţete cu cereale pentru diversificare (P)

autodiversificarea

Aceste reţete pot fi făcute foarte uşor cu cereale Aptamil

Iată trei reţete cu cereale care pot fi folosite foarte bine în perioada diversificării alimentației copiilor!

După ce am început diversificarea cu fetiţele mele, ţin minte că unele dintre preparatele lor preferate erau pe bază de cereale. Adecvate nu doar într-un singur moment al zilei, săţioase şi pline de vitamine, minerale şi energie, felurile de mâncare ce aveau cereale în compoziţie s-au dovedit a fi întotdeauna un hit. De aceea am cules pentru voi trei reţete cu cereale pentru perioada diversificării, care au toate şansele să devină favoritele celor mici!

supa

  1. Supă de morcovi şi conopidă cu cereale

Ingrediente

1 morcov mediu

2 buchetele de conopidă

100 de ml de lapte (matern sau formulă)

20 de grame de cereale Aptamil

Câteva fire de pătrunjel

Preparare

Morcovul şi conopida se fierb până când se pot pasa şi transforma într-un piure mai gros, după care se adaugă peste ele laptele, amestecând uşor pentru a transforma piureul într-o supă. Uşor se adaugă şi cerealele, omogenizând şi permiţându-i supei să se transforme într-o supă cremă. Se taie pătrunjelul foarte mărunt şi se amestecă în supă. Se recomandă să se serveasă imediat, cât e caldă.
clatite

  1. Clătite cu cereale

Ingrediente

1 cană de făină

1 cană de cereale Aptamil (puteţi folosi două feluri diferite de cereale)

1 cană de suc de mere proaspăt stors

1 banană mare făcută piure

1 lingură de unt

2 gălbenuşuri de ou

un praf de nucşoară

Preparare

Ingredientele se amestecă într-un bol, având grijă ca toate să se omogenizeze cât mai bine, scopul sucului de mere fiind să le facă să fie cât se poate de fluide, la fel cum este şi aluatul clasic pentru clătite. Din acest aluat se fac grămăjoare mici, asemănătoare unor clătite în miniatură, care se aşază într-o tavă, pe fundul căreia s-a pus hârtie de copt. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 175 de grade şi se lasă aproximativ 10-15 minute acolo, până când clătitele sunt uşor rumenite.

biscuiti

  1. Biscuiţi cu cereale şi fulgi de orez

Ingrediente

500 ml de fulgi de orez

60 ml de făină integrală

250 ml de cereale Aptamil

1 plic de praf de copt

125 ml de unt

1 banană coaptă

2 gălbenuşuri de ou

Preparare

Fulgii de orez, făina, cerealele şi praful de copt se amestecă într-un bol, după care peste ele se răstoarnă untul, banana şi gălbenuşurile, mixate bine într-un vas separat. Din acest aluat se modelează cu mâna mai multe grămăjoare, ce se întind într-o tavă în care aţi pus anterior hârtie de copt. Tava cu biscuiţi se introduce în cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade şi se lasă acolo timp de aproximativ 10 minute. Când sunt gata, tava se scoate din cuptor, biscuiţii putând fi consumaţi atât proaspeţi, cât şi la câteva zile după. Dacă se întăresc, pot fi foarte buni de molfăit atunci când apar dinţii.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()