Brânza de casă, un aliment pentru copiii de peste 8 luni

brânza de casă bol
În diversificarea alimentației copiilor apare un preparat important în jurul vârstei de 7-8 luni: brânza de casă. Iată două rețete de brânză de casă.

Brânza de casă – două rețete ușoare

În diversificarea alimentației copiilor apare un preparat important în jurul vârstei de 7-8 luni: brânza de casă. Fiind baza nenumăratelor feluri de mâncare, ne-am gândit să vă prezentăm două rețete de brânză de casă – una care are calciu lactic în compoziția sa și una preparată cu ajutorul lămâii.

Brânza de casă cu calciu lactic

În momentul în care faceți alegerea de a prepara brânza de vaci acasă, trebuie să știți că este un proces foarte simplu, rapid, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Este de preferat să alegeți un lapte de vacă mai gras, pentru ca brânza de casă să fie mai bună.

Ingrediente pentru brânză de vaci cu calciu lactic:

500 de mililitri de lapte cu 3,5% grăsime
4 comprimate de calciu lactic

3 pași pentru a prepara brânza de casă cu calciu lactic:

1. Fierbem laptele pentru 15-20 de minute și închidem focul.

2. Lăsăm laptele 5 minute și după aceea, cât încă este fierbinte, se adaugă cele 4 comprimate de calciu lactic, pisate în prealabil.

3. După 30 de minute, compoziția se pune la scurs într-un tifon nou, steril.

Brânza de casă cu lămâie

Brânza de vaci se poate prepara și cu lămâie în loc de calciu lactic, rezultatul fiind absolut delicios.

Ingrediente pentru 2 porții de brânză de vaci cu lămâie:

500 de mililitri de lapte de vacă de 3,5% grăsime
1/2 lămâie

3 pași pentru a prepara brânză de casă cu lămâie:

1. Se fierbe laptele gras vacă.

2. Când laptele dă în clocot, se stoarce lămâia în lapte și se dă la foc mic pentru câteva minute. Aveți grijă să nu puneți prea multă lămâie, pentru că brânza nu se va închega cum trebuie.

3. Laptele se încheagă, se strecoară compoziția cu un tifon sau cu o strecurătoare și brânza de casă este gata.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()