Brânzica de casă pentru bebeluși. Rețeta cea mai rapidă

Brânzica de casă pentru bebeluși

Brânzica de casă pentru bebeluși poate părea ceva complicat de făcut, dar este atât de simplu că vei vrea să o faci în fiecare zi. Te vei îndrăgosti și de gustul ei cremos și o vei folosi atât ca atare, cât și ca adaos în multe preparate pentru bebelușul tău, dar și pentru tine.

Brânzica de casă pentru bebeluși se face din iaurt integral, făcut de tine în casă sau cumpărat. Trebuie să folosești iaurt simplu, fără niciun fel de alt adaos pentru ca brânzica să fie potrivită pentru alimentația celui mic.

Ingrediente

150 g iaurt simplu integral minimum 3,5% grăsime

500 ml lapte integral

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele și când este aproape să dea în clocot se adaugă iaurtul lingură cu lingură amestecându-se constant. Zerul va începe să se separe și se vor forma bulgărași de brânză.

După ce se stinge focul, mai lăsați brânzica de casă pentru bebeluși în zer aproximativ 5 minute. În felul acesta brânzica va fi foarte pufoasă și cremoasă. Apoi, se lasă la scurs maximum 3 minute și se consumă. Dacă nu se folosește imediat se pune într-un vas închis ermetic.

La ce poți folosi brânzica de casă pentru bebeluși

Pentru bebelușii aflați la începutul diversificării, brânzica se poate servi ca atare sau în amestec cu banană sau avocado. Poate fi un desert excelent în amestec cu fructe din compot pasate fin.

Când mai crește cel mic, poți întinde brânzica de casă pe pâine, pe biscuiți sărați sau pe lipie. De asemenea, este foarte gustoasă alături de legume tăiate fășii: ardei gras, morcovi, țelină, păstrârnac. Pentru un plus de gust poți adăuga în brânzică și niște pătrunjel, mărar sau alte ierburi aromatice.

Brânzica de casă pentru bebeluși poate fi folosită și pentru cartofi copți sau paste și ai o cină rapidă și delicioasă pentru cel mic.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()