Chiftele de broccoli (de la 1 an)

Rețetă delicioasă de chiftele de broccoli pentru copii

Aceste chiftele de broccoli reprezintă modalitatea perfectă de a obține cantitatea recomandată de vitamina K și de vitamina C pe zi. Broccoliul este un super aliment și o sursă importantă de acid folic, fibre. Dacă celor mici nu le place gustul de broccoli, această rețetă i-ar putea face să se răzgândească.

Chiftelele se pot servi simple, ca o gustare, sau chiar și cu un dressing de iaurt. Puteți introduce chiftelele de broccoli în alimentația copiilor începând cu vârsta de 1 an.

Ingrediente pentru chiftele de broccoli:

2 căni cu broccoli
2 ouă mari
1/2 linguriță de sare
1/2 cană de pesmet sau firimituri de pâine
1/2 cană de parmezan proaspăt
2 lingurițe de ulei de măsline

4 pași pentru a prepara chiftele de broccoli:

1. Se rup câteva buchețele de broccoli, se spală bine sub un jet puternic de apă rece și se fierb într-o oală cu apă. Pentru a-și păstra proprietățile nutritive, broccoliul trebuie lăsat doar 2-3 minute la fiert, din momentul în care apa dă în clocot. Se lasă puțin la răcit și se toacă mărunt.

2. Buchețelele de broccoli se adaugă împreună cu ouăle, sarea, firimiturile de pâine sau pesmet și parmezanul proaspă ras într-un procesor de alimente sau un blender și se pasează, până când obținem o compoziție fină, omogenă.

3. Cu ajutorul unei linguri, se formează chiftelele de broccoli.

4. Pentru a evita prăjirea chiftelelor în ulei, se preîncălzește cuptorul la 190°C, se pune o foaie de copt într-o tavă și se stropește puțin cu ulei. Se așază chiftelele de broccoli în tavă și se dau la cuptor pentru aproximativ 25 de minute în total. După primele 15 minute, trebuie să le întoarcem pe partea cealaltă.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()