Ghiveci cu ou pentru bebeluşi (de la 7-8 luni)

ghiveci-cu-ou-totul-despre-mame

O rețetă delicioasă de ghiveci cu ou pentru copii

O rețetă cum este cea de ghiveci cu ou poate fi introdusă în alimentația copiilor începând cu vârsta de 7-8 luni. Trebuie să aveți grijă ca oul să fie întotdeauna gătit bine când îl serviți bebelușilor, pentru a evita problemele. Iată cum puteți face acasă această rețetă delicioasă, fără prea multe bătăi de cap!

Ingrediente pentru ghiveci cu ou pentru bebeluși:

1 cartof
6 păstăi de fasole verde
6 păstăi de fasole galbenă
2 gălbenușuri de ou
4 felii de dovlecel

4 pași pentru a prepara ghiveciul cu ou pentru bebeluși:

1. Se spală toate legumele sub un jet puternic de apă rece pentru a îndepărta praful și murdăria. Cartoful se curăță de coajă și se taie în cuburi mai mari, pentru a fierbe mai repede. Se pune apă într-o oală și se adaugă cartoful tăiat cuburi.

2. Se taie 4 felii mai groase de dovlecel, li se curăță coaja și se adaugă în oala cu apă. Se curăță bine și păstăile și se pun împreună cu celelalte ingrediente la fiert, la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute sau până când sunt moi toate ingredientele.

3. Cât timp fierb legumele, puteți fierbe și ouăle necesare preparării ghiveciului. Ideal este să le scoateți din frigider cu 10-15 minute înainte de a le găti, ca să nu se spargă coaja la fiert. Se pun într-o oală cu apă cât să le acopere și se lasă la foc mediu la fiert pentru aproximativ 5-7 minute din momentul în care începe să fiarbă apa. După 4-5 minute obțineți ouă cu albușul închegat și gălbenușul cremos, iar după 6-7 minute un ou fiert cu albuș tare. După ce au fiert cele două ouă se lasă sub un jet de apă rece până când se răcesc. În acest fel se vor curăța mai ușor de coajă.

4. În momentul în care au fiert legumele, scurgeți-le și amestecaţi-le uşor cu o furculiţă. Se scot gălbenușurile din ouă și se amestecă împreună cu piureul de legume.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()