Humus de casă (de la 8 luni)

O rețetă delicioasă de humus de casă pentru bebeluși.

Năutul este un aliment extraordinar pentru bebeluși, mai ales datorită cantității de proteină de bună calitate conținută. Varianta cea mai la îndemână este să transformăm năutul într-un piure fin și să îl oferim copilului cu lingurița. De îndată ce este pregătit pentru finger foods, putem să îi lăsăm să mănânce humus de casă, preparat care va deveni preferatul lor. Te poți juca cu aromele, adăugând un pic de zeamă de lămâie sau îi poți da un pic de culoare cu ajutorul unor bucățele mici de ardei gras roșu. Nu te panica dacă nu ai în casă pastă tahini (pastă de susan). O poți înlocui cu iaurt.

Preparat pentru bebeluși mai mari de 8 luni

Guacamole pentru bebeluși (de la 8 luni )

Orz cu ciuperci (de la 8 luni)

Piure de mango și banane (de la 6-7 luni)

Ingrediente

1 ceașcă (500 g) de năut fiert. Urmează instrucțiunile de fierbere de ambalaj

un sfert/jumătate de ceașcă (60-125 ml) apă rece

1/3 ceașcă (100 g) pastă tahini

1 linguriță de suc de lămâie

1 cățel mic de usturoi (opțional)

2 pași pentru a prepara humus de casă

1. Se mixează cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucătărie humusul și apa rece, pasta de tahini, sucul de lămâie și usturoiul. Va rezulta un piure fin. Asigurați-vă că are textura potrivită pentru vârsta bebelușului, iar dacă vrei să fie mai subțire, adaugă apă. Țineți cont de faptul că odată pus la frigider va deveni și mai subțire.

2. Se pune humusul de casă la frigider. Poate sta până la 3 zile. Dacă îl pui la congelator îl poți folosi aproape 3 luni. Dacă alegi să îl congelezi, porționează-l înainte pentru a-ți fi mai ușor să i-l servești bebelușului.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()